Activiteiten en bezienswaardigheiden in Nederland

Wat te doen in Nederland?

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Nederland is er genoeg te doen tijdens je vakantie bij onze noorderburen.

Folklore en evenementen

Nederlanders zijn van oudsher een nuchter volk en dat betekent dat er ten opzichte van andere Europese landen weinig volksfeesten georganiseerd worden. Bekende volksfeesten:

Bloemencorso

Van april tot en met september worden op verschillende plekken in Nederland bloemencorso’s georganiseerd. De optochten bestaan uit met bloemen versierde wagens.

Kaasmarkt

Sinds 1939 is Alkmaar de enige stad in Nederland waar de kaas nog op deze traditionele wijze op een kaasmarkt verhandeld wordt. Elk jaar zijn er vanaf de 1e vrijdag in april tot de eerste vrijdag in september van 10.00 uur - 12.30 uur, 22 kaasmarkten op het Waagplein. Jaarlijks bezoeken ca. 300.000 mensen de Alkmaarse Kaasmarkt en genieten van deze prachtige traditie.

Koningsdag

Elk jaar op 27 april staat heel Nederland in het teken van de koning. In heel Nederland worden verschillende festiviteiten georganiseerd die vermaak brengen voor jong en oud.

Bevrijdingsdag

Op 5 mei wordt bevrijdingsdag gevierd. In veel plaatsen worden verschillende evenementen georganiseerd. Deze kunnen variëren van markten tot concerten.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-werkbuurt met verschillende musea, molens, ambachten, restaurants, een bezoekerscentrum en een rondvaartgelegenheid. Het geeft een uitstekende indruk hoe de Zaanstreek er in de 17e- en 18e eeuw uit heeft gezien. De Zaanse Schans is één van de toeristische toplocaties van Nederland. De toegang is gratis en de Zaanse Schans is het hele jaar geopend.

Neeltje Jans

Het kruispunt van zon, zee, natuur, cultuur en techniek, vormt het decor voor het Zeeuwse themapark bij uitstek: WaterLand Neeltje Jans. Benut je kans om de prachtige Stormvloedkering van binnen en van buiten te bezichtigen. Hier wordt het gigantische project Deltawerken spelenderwijs aan kinderen uitgelegd. Ook vindt je hier talloze andere attracties. Het park is geopend van eind maart tot begin november van 10.00 – 17.30 uur.