search

Vakantiehuis in Vianden

Te midden van een zeer indrukwekkend natuurgebied ligt het aantrekkelijke plaatsje Vianden. Dwars door Vianden loopt de Our; men spreekt over de beneden- en de bovenstad. Vianden is rijk aan historie en biedt ook moderne faciliteiten. Dit en het feit, dat de plaats in zo'n mooi natuurgebied ligt, maakt dat Vianden tot één van de mooiste plaatsen in Luxemburg gerekend wordt. Met een stoeltjeslift vlakbij je vakantiehuis in Vianden ga je tot 440 meter hoog. Boven kun je genieten van een buitengewoon mooi panorama. Van hieruit zijn mooie wandelroutes uitgezet.

 

Het mooie Vianden

Grote bekendheid heeft Vianden door de grote burcht van het Huis van Oranje Nassau, die voor het publiek te bezoeken en te bezichtigen is. De schrijver Victor Hugo verbleef, tijdens zijn ballingschap, in Vianden; in zijn vroegere woonhuis is het Victor Hugomuseum gevestigd. Vianden ontwikkelt zich tot boekenstad, met markten en winkels. Je vindt bij je vakantiewoning in Luxemburg een interessant stadsmuseum in de Grand-Rue en meerdere mooie kerken en andere bezienswaardige gebouwen.

 

Festivals en evenementen

De laatste 2 weken van augustus is er een muziekfestival (master classes kamermuziek) in het kasteel en de kerk. Vianden heeft een mooi zwembad en een “adventure parc” met klimmogelijkheden voor oudere kinderen en volwassenen. Vlakbij Vianden, op Mont St. Nicolas is een grote stuwdam met een indrukwekkende pompencentrale. Dit "Pumpspeicherwerk" kun je bezoeken; veelal met een (wisselende) kunsttentoonstelling.