Activiteiten en bezienswaardigheden in Luxemburg

Wanneer je niet alleen voor het mooie weer en de natuur op vakantie wilt gaan, biedt Luxemburg vele grote en kleine bezienswaardigheden die wachten om door jou ontdekt te worden. In Luxemburg zijn veel schilderachtige dorpjes en idyllische natuurgebieden te vinden. Een bezoek aan de hoofdstad Luxemburg maakt je vakantie absoluut compleet. Deze stad is met recht al tweemaal de culturele hoofdstad van Europa geweest. De stad herbergt veel interessante musea voor jong en oud. De werkelijk prachtige, authentieke binnenstad van Luxemburg staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Lees verder voor nog meer uitgaanstips!

Deze vlindertuin in een mooie omgeving van het wijnstadje Grevenmacher is een uitstekende plaats voor liefhebbers van de natuur. De exotische tuin is maar liefst 600 m2 groot en beschikt over honderden tropische vlinders. Deze paradijselijke plek nodigt uit voor lange wandelingen in een aangename, constante temperatuur van 27 graden celcius. Hier leer je alles over de indrukwekkende levenscyclus van een vlinder. Op aanvraag zijn rondleidingen door de vlindertuin mogelijk.

Adolfsbrug

De Adolfsbrug is een nationaal symbool voor Luxemburg en is vernoemd naar de graaf Adolf van Luxemburg. De brug verbindt de wijk Gare met de stadskern van de hoofdstad Luxemburg. De brug is met zijn lengte van 153 meter en hoogte van 42 meter enige tijd de grootste boogbrug ter wereld geweest. Bij het oversteken van de brug bevindt je je boven een ravijn, waarin de rivier Pétrusse stroomt.

Fort Thüngen

Fort Thüngen is een historisch fort in het noordoosten van de hoofdstad Luxemburg. Het fort bevindt zich in het Dräi Eechelen Park. Het fort staat ook bekend onder de naam Dräi Eechelen, vanwege de eikels op de top van alle drie de torens. Deze drie torens en de fundering van het fort is alles wat na het Congres van Londen in 1867 overbleef. Op hetzelfde perceel bevindt zich het indrukwekkende Mudam, een museum voor moderne kunsten.

Esch-sur-Sûre

Esch-sur-Sûre is een prachtige, zeer kleine gemeente in het noordwesten van Luxemburg, met slechts een paar honderd inwoners. Esch-sur-Sûre dankt zijn naam aan de Sûre, die met een grote bocht door de idyllische stadskern stroomt. Het stuwmeer met de enorme stuwdam in deze rivier is zeker een bezoek waard. In het stuwmeer heb je uitstekend de mogelijkheid om te zwemmen. De hoger gelegen kasteelruïne uit de 12de eeuw biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad en de Sûre.