search

Vakantiehuizen in Umbrië

Umbrië: het groene hart van Italie

Umbrië staat bekend als het „groene hart van Italië“. De vele kleine dorpjes met stenen huizen, de kastelen op de heuvelhellingen, en de in het groen gelegen antieke kloosters, zullen uw hart veroveren. Dit zijn allemaal belangrijke kenmerken die blijk geven van tijdloze emotie. Het landschap bestaat overwegend uit heuvels. Umbrië is de enige regio in Italië zonder een uitmonding in de zee. Door de oorsprong van de Tiber rivier en haar zijrivieren is de omgeving uiterst vruchtbaar en groen. Hier ligt ook een van de mooiste meren van Italië: het Trasimenomeer. Umbrië is een kleine regio, die rust en ontspanning van de stress van alledag biedt. Een ideale locatie dus om vakantie te vieren in een vakantiehuis in Umbrië.

U zult zeker genieten van de heerlijke specialiteiten van deze regio, bijvoorbeeld van de heerlijke truffels of paddenstoelen, de kleine Castelluccio linzen of de salami uit Norcia. Daarbij dient u een glas rode wijn te nemen, zoals Sagrantino di Montefalco of Rubesco.

Ondanks haar continentale locatie kunt u in Umbrië genieten van een typisch mediterraan klimaat met hete, droge zomers en niet te koude winters. Onze villa's in deze regio liggen in het groene binnenland van Perugia, Spoleto en rond het meer van Trasimeno.