search

Vakantiehuizen in Friuli-Venezia Giulia

Landschap

Friuli Venezia Giulia biedt meerdere natuurlijke bezienswaardigheden, van de Dolomieten van Carso in het binnenland tot de meren en valleien richting de kust. Een deel van deze kunst, de Veneto regio, wordt gekenmerkt door zijn zandstranden. Tussen Trieste en Monfalcone zijn daarentegen een prachtige rotskust te vinden.

Activiteiten

Vele activiteiten zoals sport zijn gedurende het hele jaar in de regio te beoefenen, zowel in de zomer als in de winter. Piste-zoekers kunnen het beste naar Tarvisio, Piancavallo, Sauris, etc. ... Tijdens de zomer zijn bezoeken aan steden zoals Grado en Lignano geschikt voor sport, spel en spabehandlingen.

Steden

Friuli heeft prachtige steden te bieden zoals: Aquileia, een oude Romeinse nederzetting dat nu op de Unescolijst staat; Trieste, een Mideuropese stad; Gorizoa, bekend om zijn middeleeuwse kasteel; en Udine, een mooi stadje dat ook bekend is om zijn kasteel. Andere steden en dorpen zoals San Daniele del Friuli en Cividale bieden een culturele toevoeging aan de regio.

Eten

Veel typisch Italiaanse gerechten, smaken en wijnen zijn te krijgen in de restaurants. In Friuli Venezia Giulia kunt u genieten van smaakvolle gerechten zoals de wijnworsten, San Daniele ham en simpele gerechten zoals de traditionele Frico (kaas) en deserts als appel strudel en Gubana (cake). Geniet hierbij van de wijnen Tocai, Ribolla of Refosco.