search

Vakantiehuizen in Emilia Romagna

Landschap

Emilia Romagna biedt wijdse uitzichten, zee en bergen. Voor zeeliefhebbers, opzoek naar ontspanning en entertainment, is de Adriatische Riviera de ideale bestemming, bekend vanwege de plaatsen Rimini, Riccione, Cattolica en Milano Marittima. Voor de bergliefhebber bieden de Apenijnse bergen zoals Fumaiolo en Cimone een interessante wandeling.

Activiteiten

De meest populaire spa's en resorts zijn Salsomaggiore en Bagno di Romagna. In de parken, op de bergen en in de nationale reservaten kunt u wandelen, hiken, kayaken, fietsen en paardrijden.

Steden

Spectaculaire uitzichten en attracties beieden de steden Bologna, Parma, Piacenza, Modena en Ravenna. Laatsgenoemde biedt hierbij 8 monumenten welke op de UNESCO-lijst staan. Bezoek ook eens de Bologna Asinelli toren of het Estense kasteel in Ferrare.

Eten

De keuken van Emilia Romagna is een van de vrolijkste en smaakvolste keukens, met authentieke smaken welke verschillen per subregio. Typische gerechten, ingriënten en oude tradities brengen u Tortellino, piadina (brood), Parmaham, Balsamico-azijn en Parmigiano Reggiano op tafel.