search

Vakantiehuis in Campanië

Vakantie in Campanië betekent de atmosfeer van het zuiden opsnuiven. Deze regio biedt vooral prachtige badplaatsen, een turkooisgekleurde zee en sprookjesachtige panorama’s van de rotskusten en citroenplantages. Het is een ideale vakantiebestemming voor een vakantiehuis in Italië. Eilanden als Capri en Ischia behoren tot deze regio, net als de bekende steden Amalfi, Positano, Sorrento en Napoli. De gastvrijheid van de inwoners en de prachtige omgeving met de vele antieke sporen - onder meer de Griekse tempel van Paestum of de bedolven Romeinse stad Pompei  maken de regio Campania tot een ideale vakantiebestemming.

Tussen Positano en Vietri sul Mare, nabij Salerno, loopt de spectaculairste kustweg van Italië, met grandioze, onvergetelijke uitzichten.

In Paestum begint de Cilento, een bijna ongerept landschap met witte stranden en een heldere zee. Cilento is (nog) een geheime tip voor vakantiegangers. In deze schilderachtige kuststrook in het zuidelijke deel van de Golf van Salerno vindt u het klassieke Italië: een doolhof van smalle straatjes en kleine pleinen in de vele steden, bonte winkeltjes en karakteristieke markten, de typische restaurants en de beroemde Mozzarella, die hier op bijna elke straathoek te koop is.