search

Vakantiehuis op IJsland

IJsland staat bekend om haar actieve vulkanen, maar het land heeft veel meer te bieden dan dat. De beste manier om dit land te ontdekken is met een vakantiehuisje op IJsland als uitganspunt. De vakantiehuizen van NOVASOL staan verspreid over heel IJsland, waardoor je de mogelijkheid hebt iedere hoek te verkennen. Bewonder tijdens je vakantie bijvoorbeeld de grootste gletsjer van Europa, geniet van de frisse IJslandse lucht, wordt verliefd op de IJslandse paarden en maak kennis met de gastvrije inwoners. Ons aanbod op IJsland varieert van knusse chalets tot ruime vakantiehuizen in de natuur. Laat je inspireren en vind direct jouw favoriete vakantiehuis op IJsland.

Natuur op Ijsland

 

Waarom een vakantiehuis op IJsland huren?

 • Spectaculaire landschappen
 • Watervallen & geisers
 • Reykjavik; moderne hoofdstad
 • Warmwaterbronnen
 • Goede paardrijmogelijkheden
 • Gastvrije bevolking
vakantiehuis op IJsland

   

  Het vriendelijke IJsland

  De vakantiehuizen op IJsland bevinden zich op een eiland dat maar liefst 2,5 keer de oppervlakte van Nederland heeft, en ligt gemiddeld op zo’n 500m boven de zeespiegel. De hoogste bergtop op het eiland is Hvannadahlshnukur met 2119 meter hoogte en meer dan 11 procent van het eiland is bedekt met gletsjers, waaronder Vatnajokull, Europa's grootste gletsjer.

  IJsland wordt ook wel het eiland van “vuur en ijs” genoemd en ligt dicht tegen de poolcirkel in het noorden van de Atlantische Oceaan. Het eiland is ontstaan uit lava, afkomstig van de midocianische rug van een vulkaan. Vulkanen kom je overal tegen wanneer je van een vakantie in een vakantiewoning op IJsland geniet. Maar het eiland biedt meer dan dat. Zo vindt je hier ook lavastenen, geisers, natuurlijke waterbronnen, watervallen en gletsjers.

   

  Verken de natuur vanaf jouw vakantiehuis op IJsland

  Natuurliefhebbers in een vakantiehuis op IJsland verblijven in een prachtig paradijs - de attracties zijn ontelbaar en fascinerend. Fjorden en baaien bepalen het gezicht van de kust van IJsland en het eiland kent bijna geen bossen of permanente begroeiing. De belangrijkste toeristische trekpleister van IJsland is dan ook de rust, ruimte, natuur en het vulkanische landschap. Kies voor een vakantie dichtbij de natuur en voor het hele gezin dan ook uit één van de vakantiehuizen in IJsland. In IJsland bevindt je jezelf dicht bij de natuur. De vakantiehuizen bieden in IJsland zelfs zicht op de schitterende warme fjorden waar je heerlijk kunt zwemmen. 

  Gulfoss waterval op IJsland

   

  Evenementen

  Wanneer je dan ook naar IJsland komt - er is altijd wel iets leuks te beleven. Soms is het een bekend evenement, in de typische IJslandse sfeer, en soms is het een charmant plaatselijk gebruik dat op je verbeelding zal werken. En natuurlijk zijn er in IJsland regelmatig terugkerende culturele gebeurtenissen en festiviteiten, zowel overdekt als in de buitenlucht, die je gedurende je vakantieverblijf in een vakantiehuis op IJsland bezig kunnen houden en vermaken.

   

  Weer en klimaat

  IJsland heeft een mild en koel zeeklimaat, dat ze te danken hebben aan de golfstroom. Dit houdt in dat de zomers verkoelend zijn en men milde winters heeft. Het weer is op IJsland moeilijk te voorspellen en je doet er het beste aan op onverwacht weer voorbereid te zijn tijdens je verblijf in één van onze vakantiewoningen op IJsland. Breng voor je reis op IJsland in ieder geval lichtgewicht wollen kleding mee, een trui of vest, een waterdichte jas en stevige wandelschoenen. In welke windstreek van het eiland je jezelf ook bevindt, het vakantiehuisje biedt een ideaal uitgangspunt voor jouw vakantie.

   

  Top bestemmingen op IJsland

  Schakel eens een tandje terug en kom volledig tot rust op IJsland in een vakantiehuis op een van deze bestemmingen. Waarom niet een ronde een stukje afdalen? IJsland is daar perfect voor. Hier kom je op een heel speciale manier in de buurt van de natuur. Geniet van een opwindend landschap, of je nu op het westelijke, oostelijke, noordelijke of zuidelijke deel van het eiland bent.

  Noord-IJsland

  Het noorden herbergt een fascinerend spectrum aan bezienswaardigheden, van wit en glad tot ongelooflijk fraai en bizar. De meeste plaatsen liggen in beschutte baaien en zijn ’s zomers spectaculair, wanneer de Middernachtszon aan de noordelijke hemel staat. Hier liggen goede wintersportoorden, zijn veel wilde dieren te observeren en vindt je prachtige natuur die de fantasie prikkelt.

  West-IJsland

  Het westen van IJsland wordt gedomineerd door lavavelden, geothermische activiteiten en veel historie. Hier zijn bossen en uitstekende visstekken te vinden en van Langjökull heeft men een wonderschoon uitzicht over een indrukwekkend landschap.

  Oost-IJsland

  De kust en fjälls zijn zeer gekloofd, landinwaarts wisselen de glooiende vlaktes in Hérað en het ruige gletsjerachtige hoogland elkaar af.

  Zuid-IJsland

  Het zuiden van IJsland wordt gedomineerd door gekloofde en met mos bedekte lavavelden. In het zuiden en zuidwesten gaan natuur en cultuur hand in hand. Het kost minder dan een uur om zich in twee totaal tegengestelde werelden te bewegen. Zelfs meerdere weken zijn niet voldoende om alles te kunnen ontdekken.