search

Vakantiehuis aan het Velencemeer

 

Tussen het Balatonmeer en de Hongaarse hoofdstad Boedapest ligt het Velencemeer, een van de warmste meren van Europa. De aangename watertemperatuur dankt het aan de vele zonuren en het ondiepe water. Zowel Hongaarse als buitenlandse toeristen weten hun weg te vinden naar de aangename stranden en de mooie natuurlijke omgeving. Voeg daar nog wat leuke activiteiten en een goede toeristische infrastructuur aan toe, en je verblijf in een vakantiehuis aan het Velencemeer kan niet meer stuk. Reis met ons mee naar het “meer van de zon” en ervaar wat Hongarije jou te bieden heeft!

Boot op Velencemeer in Hongarije

 

Een luilekkervakantie of liever actief?

De populariteit van het Velencemeer neemt elk jaar toe. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de uitstekende infrastructuur in plekken als Velence en Gárdony. Op de stranden is het heerlijk vertoeven wanneer de zon volop schijnt. Terwijl jij ontspant op je strandhanddoek, kunnen je kinderen naar hartenlust ravotten in het warme, ondiepe water. Het Velencemeer is ook een uitstekende bestemming om je aan tal van watersporten te wagen. Huur een kajak of een roei- of zeilboot en verken het meer op eigen kracht. Als er genoeg wind staat, trekken windsurfers het water op. Ook minigolfen, paardrijden, tennissen of een wellnessbezoek behoren tot de mogelijkheden met een vakantiehuis aan het Velencemeer. Na een leuke dag kan je op zoek gaan naar een geschikt souvenir of tijdens het zomerseizoen genieten van openluchtconcerten. Ga 's avonds aan de slag in de keuken van je vakantiewoning of laat je verwennen in een van de vele restaurants of cafés! Aan het Velencemeer is alles aanwezig voor een perfecte vakantie!

 

Ervaar de natuur vanuit je vakantiewoning

Het Velencemeer wordt omgeven door mooie natuur en is daardoor een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers. Wandelaars kunnen aan de noordkant van het meer hun hart ophalen in het Velence-gebergte, dat deel uitmaakt van het Transdanubisch Middelgebergte. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden leidt je langs bronnen en bijzondere rotsformaties. Een deel van het Velencemeer is uitgeroepen tot een vogelreservaat. We raden je aan om met je verrekijker op zoek te gaan naar de vele soorten die van het meer hun broedplaats gemaakt hebben. Naast vogelaars, zal je hier ook heel wat vissers aantreffen die in de visrijke wateren naar karpers en snoekbaarzen hengelen. Een niet te missen gezinsactiviteit is een fietstocht. Op goed aangelegde fietspaden verken je op je eigen ritme de schitterende omgeving van het meer en geniet je van de prachtige kleuren tijdens de zonsondergang. De perfecte afsluiter voor je terugkeert naar je vakantiehuis in Hongarije!

 

Bezienswaardigheden

Een verblijf in een vakantiehuis aan het Velencemeer valt gemakkelijk te combineren met uitstappen naar interessante bezienswaardigheden. Aanraders zijn onder meer het Halász-kasteel, het Etnografisch Huis (Sukoró) en het kasteelpark (Dinnyés). In Pákozd werd een belangrijke slag uitgevochten tijdens de Hongaarse Revolutie. In het Military Memorial Park herbeleef je deze slag en leer je bij over de militaire geschiedenis van Hongarije. Ook het Balatonmeer en de Hongaarse hoofdstad Boedapest zijn gemakkelijk te bereiken vanuit je vakantiewoning. Je gaat dus zeker een goedgevulde vakantie tegemoet!

 

Huur een vakantiehuis aan het Velencemeer

Het Velencemeer is een fantastische bestemming voor jong en oud. Met een vakantiehuis aan het Velencemeer geniet je volop van het warme water, de mooie omgeving en de stranden. Onze vakantiewoningen vormen de perfecte uitvalsbasis voor leuke wandelingen in het Velence-gebergte of dagen vol plezierige gezinsactiviteiten. Activiteiten als kajakken, minigolfen en vissen zorgen ongetwijfeld voor onvergetelijke momenten. Onze vakantiehuizen aan het Velencemeer beschikken over comfortabele faciliteiten en een gezellig interieur, zodat je helemaal niets tekortkomt en je meteen thuisvoelt. Met een vakantiewoning beleef je een flexibele vakantie en deel je je dagen in zoals jij en je reisgenoten het willen. Bovendien geniet je van privacy en beschik je over voldoende ruimte om je eventjes terug te trekken na een actieve dag. Neem een kijkje naar onze vakantiehuizen aan het Velencemeer en boek vandaag nog!

vakantiehuis aan het Velencemeer