search

Vakantiehuis aan het Neusiedler Meer

Het glinsterende Neusiedler Meer ligt grotendeels op Oostenrijks grondgebied, maar strekt zich ook uit over de Hongaarse landsgrenzen. Dit gebied vormt een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Huur een vakantiehuis aan het Neusiedler Meer en geniet van de mooie omgeving, spannende activiteiten, aantrekkelijke steden en dorpen, en heerlijke wijnen. Reis met ons mee naar het fascinerende grensgebied tussen Oostenrijk en Hongarije!

Neusiedler meer

 

Over het Neusiedler Meer

Het Neusiedler Meer is een steppemeer met een oppervlakte van ongeveer 315 km², verdeeld over Oostenrijk en Hongarije. Dat betekent dat je tijdens je verblijf in een vakantiehuis aan het Neusiedler Meer van het beste van beide werelden proeft. Het water heeft een gemiddelde diepte van één meter en warmt in de zomer gemakkelijk op tot dertig graden. Hierdoor vormt het meer een veilige en zalig warme omgeving voor een deugddoende gezinsvakantie. Het Neusiedler Meer zelf is al meermaals opgedroogd, maar dankzij de bouw van een sluis op Hongaars grondgebied kan het waterpeil nu gemakkelijk geregeld worden. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een vakantiehuis aan het Neusiedler Meer. Zoek in de vele rietvelden met een verrekijker naar de unieke vogelsoorten die er broeden. Dankzij de grote ecologische waarde van het meer en zijn omgeving hebben zowel Oostenrijk als Hongarije het uitgeroepen tot beschermd nationaal park en staat het gebied als cultuurlandschap op de werelderfgoedlijst.

 

Ga op excursie in de steden en dorpen

In de omgeving van je vakantiehuis aan het Neusiedler Meer liggen talrijke charmante steden en dorpen, zowel aan Oostenrijkse als Hongaarse zijde. Deze trekken veel bezoekers aan door het heerlijke klimaat en de uitstekende wijnen uit de streek. Het Neusiedler Meer telt maar liefst 300 zonnige dagen per jaar en is daarmee een uiterst zonzekere vakantiebestemming. Bezoek het prachtige wijnstadje Rust en verdwaal door het sprookjesachtige historische centrum. In Eisenstadt, de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Burgenland, vergaap je je aan het fenomenale Schloss Esterházy en leer je meer over het boeiende leven van de componist Joseph Haydn. Aan Hongaarse zijde mag je dan weer Sopron en zijn betoverende barokke en renaissancegebouwen niet missen.

Stad bij Neusiedler meer

 

Activiteiten: watersporten en wijn drinken

Liefhebbers van watersporten hebben met een vakantiehuis in Hongarije de perfecte keuze gemaakt. Profiteer van de uitstekende omstandigheden op het Neusiedler Meer om te windsurfen of zeilen en baan je een weg door het ondiepe water. Rond het meer vind je surfwinkels en -scholen die je van het nodige materiaal voorzien of je de kneepjes van het vak bijbrengen. In de winter zijn schaatsen of ijsvissen leuke aan te raden activiteiten. Aan het Neusiedler Meer kan je het hele jaar door actief zijn! Na al dat sporten is het tijd voor ontspanning in een van de vele sparesorts en plaatselijke wijnhuizen. Proef van de uitstekende wijnen uit Burgenland, een van dé wijngebieden van Oostenrijk, en koop een voorraad wijn om 's avonds te genieten in je vakantiehuis.

 

Een vakantiehuis aan het Neusiedler Meer huren

Laat je charmeren door het geweldige Neusiedler Meer en verken het interessante grensgebied tussen Oostenrijk en Hongarije! Vanuit een vakantiehuis aan het Neusiedler Meer liggen de mooiste plekken, heerlijke wijnen en vermakelijke watersporten binnen handbereik. Breng lange dagen door aan of in het aangename warme water en ervaar hoe de zonsondergang een kleurrijke laag over het landschap legt. Een vakantiehuis aan het Neusiedler Meer is de ideale uitvalsbasis voor elke soort vakantie: actief, rustig of een combinatie van de twee. Je verblijft op korte afstand van het meer in een pittoreske omgeving tussen de plaatselijke inwoners. Na avontuurlijke dagen kom je helemaal tot rust in je gezellige vakantiewoning waar je alle nodige comfortabele voorzieningen aantreft. Bovendien is er genoeg ruimte in je vakantiehuis aan het Neusiedler Meer zodat iedereen zijn eigen plekje heeft om te ontspannen. Geniet van knusse avonden en droom van alle magische avonturen die je de volgende dag te wachten staan. Huur een vakantiehuis aan het Neusiedler Meer en ontdek deze fantastische streek!