search

Vakantiehuis aan het Mátra-gebergte

Het Mátra-gebergte ligt in het noorden van Hongarije, niet ver van de Slovaakse grens. Deze prachtige groene streek is een geweldige vakantiebestemming voor sportievelingen en natuurliefhebbers. In de omgeving van je vakantiehuis aan het Mátra-gebergte vind je naast natuurschoon ook steden en dorpen waar je meer te weten komt over de plaatselijke tradities en geschiedenis, en waar je proeft van heerlijke lokale wijn. Laat NOVASOL je meenemen naar dit natuurparadijs in Noord-Hongarije!

vakantiehuis in Mátra/Bükk

 

Waar ligt het Mátra-gebergte?

Het van oorsprong vulkanische Mátra-gebergte maakt deel uit van een groep middelgebergtes in het noordoosten van Hongarije. Het vormt de natuurlijke verbinding tussen het Cserhát- en het Bükk-gebergte en ligt tussen de valleien van de rivieren de Tarna en de Zagyva op een gemiddelde hoogte van 700 à 800 meter boven de zeespiegel. Toen Hongarije in 1920 zijn hoogste bergen aan Slovakije verloor, werd de Kékes met zijn 1014 meter het hoogste punt van het land. Sindsdien is de populariteit van het Matrá-gebergte toegenomen en is het een populair vakantieoord. Boek een vakantiehuis aan het Mátra-gebergte en geniet van het aangename klimaat, de zuivere lucht en het weelderige groene landschap. 

 

Activiteiten in het Matrá-gebergte

Het Matrá-gebergte is een paradijs voor actieve vakantiegangers. De kleurrijke bossen en onaangeroerde valleien als Nagy-völgy spreken het hele jaar door tot de verbeelding van wandelaars en mountainbikers. Volg de vele paden, bewonder de geweldige panoramische uitzichten en ontdek de natuurpracht op een actieve manier. 's Avonds smul je moe maar voldaan van een heerlijke warme maaltijd in je vakantiehuis in Hongarije.

 

Genieten van de lokale wijnen

Op de zuidelijke hellingen van het Matrá-gebergte wordt volop aan wijnbouw gedaan. Met ongeveer 7600 hectare aan wijngaarden is het het tweede grootste wijngebied van Hongarije, terwijl het ook ongeveer een derde van de Hongaarse wijnexport voor zijn rekening neemt. Genoeg redenen dus om in een restaurant een glas lokale wijn bij je eten te bestellen. Ook de nabijgelegen stad Eger staat bekend om zijn wijnen en dan vooral de donkerrode Egri Bikavér ( “Stierenbloed van Eger”). Een glas wijn op het terras van je vakantiehuis aan het Matrá-gebergte is dé perfecte afsluiter van een onvergetelijke dag.

 

Steden, dorpen en bezienswaardigheden

Tijdens je uitstapjes naar de steden en dorpen rond je vakantiehuis aan het Mátra-gebergte maak je kennis met de plaatselijke smaken, cultuur en tradities. De stad Gyöngyös is een uitstekend vertrekpunt om het wijngebied Sár-hegy te verkennen. De aantrekkelijke barokstad Eger combineer je gemakkelijk met een bezoek aan de thermale baden van Egerszalok. Het stomende, mineraalrijke water komt uit het vulkanische Matrá-gebergte en loopt vanuit de bron naar beneden voor het in de baden terechtkomt. Zo werd een unieke witte “zoutheuvel” gevormd. In het voormalige werkkamp van Recs krijg je dan weer een inkijk in een donkere bladzijde van de Hongaarse geschiedenis. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het roverskasteel van Kisnána, de grotwoningen van Noszvaj en het dertiende-eeuwse kasteel van Sirok.

 

Waarom een vakantiehuis aan het Matrá-gebergte huren?

De schoonheid van Noord-Hongarije ervaar je pas echt vanuit een vakantiehuis aan het Matrá-gebergte. Deze groene glooiende streek is de ideale speeltuin voor fervente wandelaars en mountainbikers. Zoek het avontuur op en laat je overdonderen door de schoonheid van deze ongerepte uithoek van Hongarije. Proef van de plaatselijke wijnen, bezoek de magische barokstad Eger en zoek verstrooiing in de zalige thermale baden van Egerszalok. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis aan het Matrá-gebergte ervaar je comfort, privacy en flexibiliteit. Je bepaalt helemaal zelf het schema van je vakantie en hangt niet vast aan groepsuitstappen of vaste tijdstippen om te eten. Wil je je eigen potje koken? Ga dan aan de slag in je uitstekend uitgeruste keuken en tover je eigen versie van de Hongaarse goulash op tafel. In de omgeving van onze vakantiehuizen aan het Matrá-gebergte komt iedereen aan zijn trekken, of je nu actief wil zijn, cultuur wil opsnuiven of nood hebt aan ontspanning. Wacht niet langer en ga op zoek naar de perfecte vakantiewoning!