search

Vakantiehuis aan het Nationaal Park Körös-Maros

Zin in een vakantie in Hongarije waarin de natuur centraal staat? Boek dan een vakantiehuis aan het Nationaal Park Körös-Maros, een prachtig beschermd gebied in het oosten van Hongarije. Hier stap je binnen in een wondere wereld van rivieren, weiden, moeraslanden, planten en bijzondere vogelsoorten. Beleef een actieve gezinsvakantie in Hongarije of bezoek een van de vele interessante plekken in of rond het nationaal park. Ga op ontdekking vanuit je vakantiewoning en verken dit natuurparadijs!

vakantiehuis bij het Körös-Maros Nationaal Park

 

Over het Nationaal Park Körös-Maros

Het Nationaal Park Körös-Maros werd in 1997 opgericht om de lokale natuur en diersoorten te beschermen. Het park ligt in Békés, een provincie die grenst aan Roemenië, in de Hongaarse Zuidelijke Laagvlakte. De naam verwijst naar de twee rivieren Körös en Maros, maar je vindt er ook meren, graslanden, weilanden, moerassen, zoutsteppen, en beschermde plant- en bloemsoorten, zoals salie. Tijdens de vele wandelingen vanuit je vakantiehuis aan het Nationaal Park Körös-Maros stuit je op zeldzame vlinders, slakken en talloze migrerende vogels. Haal je verrekijker boven en spot wilde eenden, kraanvogels, plevieren en trappen. Je maakt tijdens je excursies bovendien kennis met verschillende soorten gebieden, zoals de Fás-puszta, de Mágor-puszta, het Kis-Sárrét-moeras en het Fehértó-meer, een waar toevluchtsoord voor vogels.

 

Wandelen en fietsen in de ongerepte Hongaarse natuur

Een vakantiehuis aan het Nationaal Park Körös-Maros is het uitgelezen vertrekpunt voor een actieve vakantie. Rond je accommodatie liggen verschillende wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes voeren. Trek je wandelschoenen aan en verken op het vijf kilometer lange Kígyós-pad de unieke fauna en flora van de Kígyós-puszta. Andere wandelpaden leiden je onder meer langs het vlakke landschap rond Dévaványa en Ecseg, de overstromingsvlakte Hármas-Körös, de Mágor-heuvel en de culturele schatten van de Mágor-puszta. Fietsers kunnen zich uitleven op vijf fietspaden op de Dévaványa-Ecseg-vlakte en bewonderen op die manier de natuur en de vele vogels in een korte tijdspanne. Ook op het water zijn er veel mogelijkheden. Huur een kano om het Nationaal Park Körös-Maros eens vanuit een ander perspectief te beleven.


 

Interessante plekken in de omgeving van je vakantiewoning

Het is niet al natuur wat de klok slaat tijdens je verblijf in een vakantiehuis aan het Nationaal Park Körös-Maros. In de omgeving van je vakantiewoning liggen immers verschillende interessante steden en dorpen, vaak met een eigen spa. Het gezellige authentieke stadje Dévaványa heeft een mooie witte kerk en biedt jong en oud de mogelijkheid om zich uit te leven in het Dévaványai Strandfürdő, een complex met binnen- en buitenzwembaden, glijbanen en een speeltuin. Er zijn ook enkele bouwwerken in de omgeving van je vakantiehuis in Hongarije die een bezoek waard zijn. Terwijl het kasteel van Gyula lijkt op een versterkte burcht, heeft het kasteel van Szabadkígyós veel weg van een groot uitgevallen luxueus herenhuis. En dan hebben we het nog niet gehad over het panoramapark van Makó, het arboretum van Szarvas en de prachtige nabijgelegen Roemeense stad Oradea.

 

Huur een vakantiehuis aan het Nationaal Park Körös-Maros

Verblijf in een vakantiehuis aan het Nationaal Park Körös-Maros en dompel je onder in de onaangeroerde Hongaarse natuur. In de omgeving kan je naar hartenlust wandelen, fietsen en kajakken, terwijl de vele vogels van het park erop los fluiten. Zoals het een Hongaarse bestemming betaamt, vind je ook in deze streek heel wat spa's en kuuroorden waar je op adem kan komen na een actieve dag. Onze vakantiehuizen aan het Nationaal Park Körös-Maros beschikken over comfortabele faciliteiten zodat je ook in je accommodatie een ontspannen en zorgeloze vakantie beleeft. Het aantrekkelijke interieur zorgt er bovendien voor dat je je meteen thuis voelt. Proef in de steden en dorpen van de lokale gastronomie of maak je eigen versie van enkele Hongaarse klassiekers in je goed uitgeruste keuken. Je gastvrije Hongaarse buur geeft je met plezier enkele tips mee. Aarzel niet langer en boek vandaag nog je favoriete vakantiehuis aan het Nationaal Park Körös-Maros.