search

Vakantiehuis in Jász-Nagykun-Szolnok

De dunbevolkte provincie Jász-Nagykun-Szolnok ligt in de Grote Hongaarse Laagvlakte, een uitgestrekt gebied waar oude tradities voortleven. Dit deel van Hongarije valt op met fantastische natuurpracht en authentieke dorpen en steden. Hoofdstad Szolnok wordt ook wel “de hoofdstad van de Goulash” genoemd en is dan ook de plek bij uitstek om van het nationale gerecht van Hongarije te proeven. Trek eropuit in de weidse natuur, dompel je onder in het traditionele leven en kom tot rust in een vakantiehuis in Jász-Nagykun-Szolnok.

 

Op schok in de ongerepte natuur rond je vakantiewoning

Jász-Nagykun-Szolnok is een uitstekende bestemming om te genieten van de natuur. Het vlakke landschap wordt sporadisch onderbroken door heuvels en is een paradijs voor aangename dagtochten met jong en oud. Zet vanuit je vakantiehuis in Jász-Nagykun-Szolnok koers richting het Nationaal Park Hortobágy, het oudste nationale park van Hongarije. Hortobágy maakt onderdeel uit van de poesta, een uitgestrekte laagvlakte in Oost-Hongarije, waar je hier en daar een traditionele herder zijn vee ziet hoeden. Folklore en ambachtelijke tradities zijn hier nooit veraf. Start je ontdekkingstocht aan het interessante bezoekerscentrum en krijg een mooi overzicht van de plaatselijke natuurlijke schatten. Hou je verrekijker in de aanslag om de vele vogels aan de moerasgebieden te spotten of onthaast aan de visvijvers. Een andere aanrader is het populaire Tiszameer. Hier kan je activiteiten als paardrijden, kajakken en fietsen gemakkelijk combineren met een namiddag zonnebaden.

 

Ontdek Szolnok, de hoofdstad van de goulash

De hoofdstad van Jász-Nagykun-Szolnok is Szolnok. Met ongeveer 70.000 inwoners kan je Szolnok onmogelijk een grote stad noemen maar toch biedt de plek enkele interessante bezienswaardigheden. Maak een wandeling langs de Tisza-rivier of opteer voor een boottocht om de stad vanuit een ander perspectief te ervaren. Of steek de rivier over via de Tiszavirág-brug, de langste voetgangersbrug in Centraal-Europa. Ook de musea van de stad verdienen een bezoek tijdens een daguitstap vanuit je vakantiehuis in Hongarije. Waan je een piloot in het Reptar Szolnok Luchtvaartmuseum of proef ambachtelijke bieren in het biermuseum Sörárium. Szolnok is de hoofdstad van de Hongaarse goulash. Elk jaar vindt er een groot Goulashfestival plaats, waarbij het allemaal draait om lekker eten en folklore. En ook tijdens het Tiszavirág-cultuurfestival hangt er een feestelijke stemming in de straten van Szolnok. Kies voor een vakantiehuis in Jász-Nagykun-Szolnok en dompel je onder in de plaatselijke cultuur en gastronomie.

 

Uitstappen vanuit je vakantiewoning in Jász-Nagykun-Szolnok

Onze vakantiehuizen in Jász-Nagykun-Szolnok zijn uitstekend gelegen om nog vele andere Hongaarse parels te ontdekken. Niet ver van je vakantiehuis ligt Debrecen, de tweede grootste stad van Hongarije en ook wel “de hoofdstad van de Grote Hongaarse Laagvlakte” genoemd. Slenter door de straten van deze interessante stad en hou je ogen open voor de vele bezienswaardigheden. Ook Kecskemét en zijn prachtige art-nouveau-architectuur moet je gezien hebben. En dan hebben we het nog niet gehad over Boedapest, het bruisende culturele centrum van Hongarije dat op minder dan twee uur rijden van Szolnok ligt. 

Standbeeld in de stad Debrecen

 

Huur het ideale vakantiehuis in Jász-Nagykun-Szolnok

In een vakantiehuis in Jász-Nagykun-Szolnok ga je een magische vakantie tegemoet! Kies je favoriete vakantiewoning uit ons gevarieerde aanbod en verken de aantrekkelijke omgeving. Maak een uitstap naar het Nationaal Park Hortobágy om de lokale natuur en folklore te ontdekken. Heerlijke Hongaarse specialiteiten doen je het water in de mond lopen tijdens een bezoek aan de aangename hoofdstad Szolnok. Een vakantiehuis in Jász-Nagykun-Szolnok is de perfecte uitvalsbasis voor belevenissen in de natuur of leuke sfeervolle avonden op culturele evenementen. Met een vakantiehuis beslis je zelf hoe je programma eruitziet. Bij thuiskomst kom je in je gezellige vakantiewoning in Jász-Nagykun-Szolnok helemaal tot rust en geniet je van privacy. Een verblijf in accommodatie van NOVASOL is daarnaast synoniem met een authentieke ervaring. Je verblijft immers tussen de gastvrije en sympathieke lokale inwoners die je met veel plezier wat extra reistips meegeven. Zo haal je werkelijk alles uit je vakantie! Wacht niet langer en ga op zoek naar het perfecte vakantiehuis in Jász-Nagykun-Szolnok.