search

Vakantiehuis aan de Donauknie

 

Ten noorden van de Hongaarse hoofdstad Boedapest baant de Donau zich een weg door het Visegrád-gebergte en slingert hij zich met een grote bocht richting het zuiden. Deze bocht doet qua vorm denken aan een knie, vandaar de naam Donauknie. De machtige Donau, de tweede langste rivier van Europa, ligt hier in een weelderig groene omgeving die smeekt om verkend te worden. Aan de oevers barst het van de gezellige steden met tal van culturele, historische, gastronomische en architecturale hoogtepunten. Wanneer je in een vakantiehuis aan de Donauknie verblijft, staat je dus een aangename mix te wachten van Hongaarse cultuur en natuur. Bovendien sta je vanuit je vakantiewoning zo in de hoofdstad Boedapest. Lees verder om meer te weten te komen over deze bijzondere regio!

Bezoek vanuit je vakantiehuis aan de Donauknie

 

Steden in de buurt van de Donauknie

Aan de Donauknie liggen verschillende wondermooie steden. Slenter door de pittoreske straatjes en geniet van het zonnetje op een gezellig terras. Doe je innerlijke cultuurliefhebber een plezier met een bezoek aan barokke hoogtepunten, prachtige kerken en interessante musea. De Donauknie was vroeger van groot strategisch belang waardoor je er ook verschillende kasteelruïnes aantreft. Een van de populairste steden is zonder twijfel Szentendre, ook wel “de Hongaarse stad der kunsten” genoemd. De smalle geplaveide straatjes, de barokke gebouwen, het gezellige Fő tér-hoofdplein en de vele musea maken van deze stad een must-visit. Zet ook eens voet op het Szentendre-eiland en ontdek de charmante dorpjes. Een andere parel in de buurt van je vakantiehuis in Hongarije is Esztergom, in een ver verleden de Hongaarse hoofdstad. De imposante basiliek van Esztergom torent majestueus uit boven de Donau en vormt de hoofdzetel van de Hongaarse katholieke kerk. Of wat denk je van een bezoek aan Visegrád en het op een heuvel gelegen kasteel? Stap op een veerboot op de Donau en laat je van de ene mooie stad naar de andere voeren.

 

Verken de groene natuur rond je vakantiewoning 

Het eerste wat je zal opvallen tijdens je vakantie aan de Donauknie is hoe groen alles wel is. Verschillende weelderig begroeide gebergtes, zoals het Cserhát-, Börzsöny- en Pilisgebergte, en de groene heuvels rond Visegrád spreken outdoorliefhebbers meteen aan. Volg de vele routes die de regio doorkruisen en neem vanop de toppen van de heuvels het adembenemende uitzicht op de Donau in je op. De omgeving van de Donau staat ook bekend als een uitstekende fietsbestemming voor alle niveaus. Met jong en oud geniet je van een aangename fietstocht aan het water. Hou halt in een van de vele pittoreske dorpen en geniet van een heerlijke koffie. Daarnaast spreekt het voor zich dat er ook een uitgebreid aanbod aan recreatiemogelijkheden op en aan het water te vinden valt in de omgeving van je vakantiehuis aan de Donauknie. Laat de aangename zonnestralen op je neervallen op een van de stranden aan de Donau, maak een vaartocht met je privéboot of verken de prachtige omgeving in een kajak. De Donau biedt vakantiegangers eindeloze mogelijkheden om zich te vermaken.

 

Huur een vakantiehuis aan de Donauknie

Hongarije is een geweldige vakantiebestemming die door veel mensen nog over het hoofd gezien wordt. De Donauknie is een van de mooiste delen van Hongarije en biedt vakantiegangers heel wat mogelijkheden. Huur een vakantiehuis aan de Donauknie en ontdek zelf wat deze regio zo bijzonder maakt. Vanuit een vakantiewoning van NOVASOL liggen alle hoogtepunten van de streek binnen handbereik. Maak onvergetelijke uitstappen naar de charmante steden, begeef je tussen de lokale flora in de groene heuvels of ervaar de magische Donau tijdens een aangename fietstocht. Een vakantiehuis aan de Donauknie is de ideale uitvalsbasis voor jouw vakantie. Maak gebruik van comfortabele faciliteiten in je vakantiewoning en kook een lekkere maaltijd in je eigen keuken. In de vakantiewoningen van NOVASOL draait het allemaal om gezellig samenzijn en de flexibiliteit om je vakantie helemaal zelf in te delen. Kies voor een vakantiehuis aan de Donauknie en laat Hongarije je verrassen!

vakantiehuis aan de Donauknie