search

Vakantiehuizen aan het Balatonmeer

Wilt u uw vakantie doorbrengen in een vakantiehuisje of in een vakantiehuis in Hongarije, dat dicht bij het strand en het water ligt, dan zouden we ten zeerste een vakantiehuis aan het Balatonmeer aanraden. In Transdanubië ligt het grootste en warmste meer van Midden-Europa. Lake Balaton, Balaton is 77 mijl lang en op sommige plaatsen bijna 14 kilometer breed. De 'Hongaarse Zee' is ongetwijfeld het meest populaire toeristische gebieden in het land. Talrijke vakantiewoningen wachten elk jaar voor hun gasten. Zonaanbidders en zwemmers komen aan de vele stranden hun geld. NOVASOL biedt u een aantal vakantiewoningen en appartementen rondom het Balatonmeer.

Vanuit het vakantiehuis aan het Balatonmeer is een waar paradijs voor alle waterratten, vooral in de zomermaanden. Het water is warm (22-28 ° C) en is drinkbaar. Speciaal voor kinderen, de vlakke stranden aan de zuidkust zijn uitstekend. Op de noordelijke oever van het water is echter behoorlijk diep. Ook zeilers, surfers en vissers vinden hier een breed scala van activiteiten.

 

Natuurbelevenissen

Met een vakantiehuis bij het ​​Balatonmeer, kun je heerlijk genieten van de ongelooflijke aard van de omgeving. Het landschap rond het Balatonmeer trekt ieder jaar vele bezoekers. Het Balatonmeer National Park maakt indruk met zijn prachtige vulkanische landschap, dat ieder jaar vele bezoekers trekt. In de oude stad Tapolca is een speciale grot te vinden. In de grot is er een speciale genezende klimaat dat belooft om ernstige fysieke aandoeningen te verlichten.

Wanneer u een vakantiewoning of één van onze vakantiehuizen aan het Balatonmeer huurt, kunt u de prachtige natuur verkennen te paard of met de fiets op het fietspad rond het meer. Maar die wil profiteren van het hele gebied zijn er voldoende mogelijkheden het gebied te bezichtigen vanuit de lucht, door verschillende rondvluchten met kleine vliegtuigen, helikopters en luchtballonnen die beschikbaar zijn.

Voor degenen die graag nog ‘s nachts willen dansen, biedt Balaton veel afwisseling. Met name bij jonge vakantiegangers zijn de feesten in de warme zomernachten erg geliefd.

 

Genieten!

Wijnkenners zullen aan het Balatonmeer hun geluk niet op kunnen. De verweerde vulkanische bodem, een speciaal klimaat en de zonnestraling die wordt gereflecteerd van het Balatonmeer, bieden de beste voorwaarden voor de vurige en krachtige wijnen. Toch is het gemakkelijk om uit te proeven van de subtiele verschillen tussen de diverse wijngebieden rond het Balatonmeer. Voor vakanties met een vakantiehuisje is een bezoek aan de wijngaarden een must.

Aan de oevers van het Balaton-meer ontspringt een groot aantal zwavelhoudende warmtebronnen, die al sedert honderden jaren bezocht worden en niet alleen door reumapatiënten.

Muziekliefhebbers worden steeds weer getroffen door de orgelconcerten in Tihany of het operettegala in Siófok. Overal in deze streek ontmoet u een levendig en actief cultureel leven.

U merkt dat de streek om het Balaton-meer ongelofelijk veelzijdig is en werkelijk voor ieder wat wils biedt. Laat u ook door deze uniek mooie streek verrassen! Als u hier eenmaal geweest bent, wilt u vast zo snel mogelijk naar deze plek terugkeren. Het vakantiehuis is een ideale uitgangspunt voor uw verblijf.