search

Vakantiehuis in Kissamos

Kastelli ligt in het uiterste westen van Kreta. De dubbele naam is te danken aan de vele bezettingen die Kreta gekend heeft. Het is een stadje met 6.000 inwoners en is nog steeds verrassend authentiek Grieks-Kretenzisch. Kastelli is de hoofdplaats van de regio waar de boeren uit de omgeving komen om hun handel te drijven. Dat maakt de plaats tot een gezellige chaos en het biedt veel mogelijkheden om wat te kuieren, naar het stadsleven te kijken, iets te eten, of gewoon een terrasje te pikken en uit te kijken over de prachtige baai van Kissamos. 

 

Strandvakantie in Kissamos

Kastelli heeft zelf een aantal zand en kiezel stranden en is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar de magnifieke stranden van Falasarna, Balos en Elafounisi.
Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de prachtige grotkerk Agia Sofia. In Kastelli zelf is een (gratis toegankelijk) museum, waarin nog veel artefacten te zien zijn uit de Minoïsche tijd (meer dan 5.000 jaar geleden)

 

Prachtige natuur in West-Kreta

Voor de natuurliefhebbers zijn er de kloven, die West-Kreta zo kenmerken. De wereldberoemde Samaria-kloof, maar ook kleinere, zoals de Sirikari en de Imbros, met daarnaast talloze mogelijkheden voor prachtige wandelingen. Daar het westen van Kreta toeristisch minder ontwikkeld is, biedt het de mogelijkheid om te genieten van een relaxte vakantie met genoeg te zien en te ondernemen.