search

Vakantiehuizen op het Griekse vasteland

Het Griekse vasteland bestaat uit de regio’s Traki (Thracië) in het noordoosten, Makedonia (Macedonië) in het noorden, Epirus, Thessalia (Thessalië) en Sterea Ellada (Centraal-Griekenland) in het midden, Attikí (Attika) in het westen en de Peloponnisos (Peloponnesos) in het zuiden.

Hoewel men Griekenland onherroepelijk associeert met zee en strand en het Griekse vasteland een kustlijn van 8000 kilometer telt, is het Griekse landschap toch een stuk afwisselender dan wordt gedacht. Griekenland is met een bergoppervlak van bijna 78 procent ook een echt bergland. Er liggen enkele centrale bergketens op het vasteland, waaronder het Pindos-gebergte dat overgaat in de gebergten van Peloponnisos en Kreta. De Olympus is Griekenlands hoogste berg en bereikt met zijn mythische top een hoogte van 2.917 m. Alles bij elkaar vindt u in het gehele land zo’n veertig bergen die boven de 2.000 m. uitsteken.

Bijna de helft van Griekenland bestaat uit bosgebied; omgerekend bestrijkt dit een oppervlakte van 65.000 km2. Het grootste deel van deze streken valt onder beschermd natuurgebied; alles bij elkaar telt Griekenland zo’n 19 natuurparken.

Onder de Griekse oppervlakte bevinden zich meer dan 8.500 grotten. Dit grote aantal is vooral veroorzaakt door de grote hoeveelheid kalksteen die het land bedekt. Veel van deze grotten zijn nog niet onderzocht. Maar daar waar de onderzoekers al wel voet aan de grond hebben gezet, zijn talrijke menselijke sporen gevonden. Beenderen, rotstekeningen, sieraden en vuurplaatsen wijzen erop dat hier al lang geleden mensen leefden. De grotten liggen verspreid over het gehele vasteland én de eilanden.

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar op veel plekken in de Griekse berggebieden is het wintersporttoerisme niet meer weg te denken en van groot belang voor het Griekse toerisme in het algemeen. Inmiddels zijn op het Griekse vastland 19 skigebieden te vinden. Ze beloven alle onvervalste winterpret.

Dus ongeacht het seizoen dat u kiest om uw vakantie te vieren op het Griekse vasteland, uw vakantiehuis is altijd het ideale uitgangspunt.