search

Vakantiehuis in Vaucluse

Het zuiden van Frankrijk telt talloze betoverende vakantiebestemmingen en Vaucluse is er daar zeker één van! Dit Franse departement (regio Provence-Alpes-Côte d'Azur) charmeert bezoekers met zijn vrolijke lavendelvelden, felgroene wijngaarden en fascinerende plekken waar geschiedenis en cultuur maar voor het grijpen liggen. Het zonovergoten landschap rond je vakantiehuis in Vaucluse biedt talloze mogelijkheden voor gezinsactiviteiten en bestaat uit een mix van imposante bergen, ongerepte bossen en slingerende rivieren. Ben je klaar voor een vakantie in Vaucluse, het kloppende hart van de Provence?

 

Steden, dorpen en bezienswaardigheden in Vaucluse

 

Er valt heel wat te zien rond je vakantiehuis in Vaucluse! De stad Avignon, gelegen aan de Rhône, is een parel vol gezellige straatjes en sfeervolle pleintjes en pakt uit met schitterende bezienswaardigheden. Het indrukwekkende Palais des Papes (Pausenpaleis) is het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen in heel Europa! Ook de middeleeuwse Pont Saint-Bénézet en de stadsmuren zijn niet te missen. In de stad Orange reis je naar lang vervlogen tijden wanneer je het schitterende Romeinse theater aanschouwt.

Er lijkt wel geen einde te komen aan het lijstje mooie dorpen en steden in de omgeving van je vakantiehuis in Vaucluse. Carpentras, Bédoin, Gordes, L'Isle-sur-la-Sorgue, Vaison-la-Romaine, Roussillon … Al deze plekken hebben iets unieks en veroveren je hart met hun onweerstaanbare charme. En dan hebben we het nog niet gehad over de kastelen of de eeuwenoude abdij van Sénanque, gelegen te midden van kleurrijke lavendelvelden. Trek eropuit vanuit je vakantiehuis in de Provence en laat de bijzondere Zuid-Franse sfeer het overnemen!

 

De geweldige natuur rond je vakantiewoning in Vaucluse

 

In de natuur van Vaucluse liggen heel wat mogelijkheden voor leuke uitstappen of activiteiten. Vertrek van aan je vakantiehuis in Vaucluse en zie de zonovergoten landschappen met lavendelvelden, rivieren, bossen en bergen aan je voorbijglijden. Fanatieke fietsers kunnen zich testen op de flanken van de mythische Mont Ventoux, maar ook een fietstocht langs de plaatselijke lavendelvelden of de okerkleurige dorpen in het Parc Naturel Régional du Luberon valt heel erg aan te raden.

Of wat denk je van een rit tussen de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape? Pauzeren doe je hier bij een lokale wijnboer met een glas van de heerlijke gelijknamige rode wijn in de hand. Ook wandelaars komen volop aan hun trekken tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Frankrijk en kunnen mooie wandelroutes volgen door onder meer de prachtige rivierkloof Gorges de la Nesque en het Parc Naturel Régional du Luberon.

 

Waarom een vakantiehuis in Vaucluse huren?

 

Als je kiest voor een vakantiehuis in Vaucluse staat je een onvergetelijke vakantie in het zuiden van Frankrijk te wachten! Met een vakantiewoning ervaar je hoe het leven in Vaucluse er echt aan toe gaat en leef je tussen de plaatselijke inwoners. Tijdens je verblijf sta je bovendien voortdurend in contact met de fenomenale Zuid-Franse natuur en bezoek je heel gemakkelijk traditionele dorpjes en aantrekkelijke stadjes. Voor welk vakantiehuis in Vaucluse je ook kiest, je beschikt altijd over uitstekende voorzieningen en genoeg ruimte voor een zorgeloze en ontspannen vakantie met je gezin, partner of vrienden. Geniet van zonnige zomerdagen aan je privézwembad, lange wandeltochten met je trouwe viervoeter en heerlijke maaltijden op het knusse terras. Huur het perfecte vakantiehuis in Vaucluse en laat je Franse droom werkelijkheid worden!