search

Vakantiehuis in Tarascon

Relaxen aan de Rhône met een vakantiehuis in Tarascon 

Boek een vakantiehuis in Tarascon en ontdek deze mooie Provençaalse stad vol geschiedenis en legendes. Het kasteel en de geweldige Fêtes de la Tarasque houden het lokale verleden nog steeds in leven. De middeleeuwse architectuur van de oude stad zorgt voor een heel bijzondere sfeer die je eeuwen terugvoert. Verken de omgeving en laat steden als Nîmes, Arles en Avignon je betoveren. Of wat denk je van een natuuruitstap in het Regionaal Natuurpark de Alpilles? Ervaar het allemaal in levenden lijve vanuit je vakantiehuis in de Provence.

Vakantiehuis in Tarascon

Bezienswaardigheden rond je vakantiehuis in Tarascon

Bezoek vanuit je vakantiewoning in Tarascon het Château du Bon Roi René, gebouwd naar het voorbeeld van de Bastille. Het is het best bewaarde middeleeuwse fort van Frankrijk. Je kan er meer dan dertig kamers en de tuin bezoeken. Bewonder daarna de Sainte-Marthe-kerk en het Cordeliers-klooster. In de laatstgenoemde bezienswaardigheid worden talrijke tentoonstellingen gehouden. Je vindt er ook een rariteitenkabinet dat herinnert aan de avonturen van Tartarin de Tarascon, het beroemde personage uit de roman van Alphonse Daudet. In de Rue des Halles vind je een beeltenis van het mythische fabeldier de tarasque.

Stop tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Tarascon in Rue du Progrès. Daar bewonder je herenhuizen uit de zeventiende eeuw met prachtige gevels. Bezoek ook het Musée Souleiado, waar hulde gebracht wordt aan de rijke textieltraditie van de Provence. Vanuit een goed gelegen vakantieappartement in de Provence is Tarascon gemakkelijk bereikbaar en kan je rustig het rijke erfgoed ontdekken. Aarzel niet en huur de perfecte accommodatie voor je volgende vakantie.

Vakantiehuis in Tarascon

Uitstapjes in de Provence vanuit je vakantiehuis in Tarascon

Ontdek vanuit je vakantiehuis in Frankrijk nog meer mooie historische plaatsen in de Provence, zoals de abdij van Frigolet of de kastelen van Beaucaire en Montauban. In de regio liggen ook schitterende natuurgebieden. Ga naar de top van de 167 meter hoge Montagnette-heuvel en vul je longen er met de heerlijke naar kruiden geurende lucht. Je geniet er van een fenomenaal uitzicht op de omgeving van onze vakantiehuizen in Tarascon. 

Tarascon ligt ook in het Regionaal Natuurpark van de Alpilles. Daar kan je mooie tochten in landschappen vol pijnbomen afleggen. Trek eropuit met je gezin, alleen of met z'n tweeën, en vind rust in de natuur. De meeste routes zijn ook voor beginners goed doenbaar. Je hoeft geen doorgewinterde wandelaar te zijn. Haal je wandelschoenen vanonder het stof, trek de deur van je vakantieappartement in Frankrijk dicht en ga op avontuur in dit geweldige natuurpark.

Jouw ideale vakantiehuis in Tarascon

Speel met de filters op onze site en klik op het vakantiehuis in Tarascon dat het beste bij je past. Wij bieden je schitterende accommodaties voor een onvergetelijke vakantie in de Provence. Kies voor een prachtige villa met een zwembad of een charmant huis midden in de natuur. Vergeet niet dat in veel van onze vakantiewoningen in Tarascon huisdieren welkom zijn. Sommige accommodaties zijn ook speciaal ingericht voor gezinnen met kinderen. Bij NOVASOL doen we er alles aan om van die langverwachte gezinsvakantie een heuglijke, stressvrije ervaring te maken. Bekijk ons aanbod en boek je ideale vakantiehuis in Tarascon.