search

Vakantiehuis in Pernes-les-Fontaines

Boek een vakantiehuis in Pernes-les-Fontaines, ook wel de parel van het Comtat Venaissin genoemd. Dit Provençaalse stadje beschikt over tal van troeven die je hart sneller zullen doen slaan. We denken aan een rijk erfgoed, ongelooflijke uitzichten op de Mont Ventoux en prachtige wandelingen op het platteland of in het centrum. Daar mag je nog eens fascinerende lokale feesten en – vooral – fonteinen bij optellen. Ontdek vanuit een vakantiehuis in de Provence waarom Pernes-les-Fontaines zowel jong als oud betovert.     

Wat bezoeken vanuit je vakantiehuis in Pernes-les-Fontaines?

Een verblijf in een vakantiewoning in Pernes-les-Fontaines belooft een geweldige ervaring te worden. Het stadje herbergt heel wat bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek historische monumenten en indrukwekkende toeristische plaatsen. Begin bijvoorbeeld met de plaatselijke stadspoorten, die je helemaal terugvoeren naar de veertiende eeuw. Ga daarna vanuit je vakantieappartement in de Provence op zoek naar de verschillende lokale kerken en kapellen. De elfde-eeuwse Notre-Dame-de-Nazareth-kerk is bijvoorbeeld zeker de moeite waard. 

Zet je tocht vanuit je vakantiehuis in Pernes-les-Fontaines verder met de Tour de l'Horloge en de Tour Ferrande. Als je door de plaatselijke straten flaneert, is het ook onvermijdelijk dat je enkele van de veertig (!) fonteinen van het stadje tegenkomt. Ze hebben uiteenlopende stijlen, maar zullen je zeker kunnen bekoren. De vele fonteinen verklaren meteen ook de bijzondere naam van Pernes-les-Fontaines. Huur een vakantiehuis in Frankrijk en kom nog meer interessants te weten over deze magische bestemming.  

Activiteiten en ontspanning 

Met een van onze vakantiehuizen in Pernes-les-Fontaines als uitvalsbasis zullen jij en je kinderen de tijd van je leven beleven. Ga op ontdekkingstocht rondom je accommodatie en bezoek het Maison Fléchier en het Musée de la Vieille École. Deze laatste plek – in het gehucht Valayans – zal herinneringen oproepen en je kinderen tonen hoe een school er vroeger uitzag. Neem er enkele foto's en bekijk ze 's avonds samen nog eens in je vakantieappartement in Frankrijk.     

Het maakt niet uit wanneer je een vakantiewoning in Pernes-les-Fontaines huurt. In het stadje valt altijd wel iets te beleven. Er heerst steevast een warme sfeer en er vinden veel feesten plaats. In de zomer of in de winter, je zult je nooit vervelen. Huur een vakantiehuis in Pernes-les-Fontaines en geniet in augustus van het theater- en muziekfestival Font'Arts. Er zijn ook heel wat seizoensgebonden feesten. Denk maar aan de lantaarnwandeling, het meloenfestival, Pernes en Musique, Rencontres des Métiers d'Art, het Salon du Livre Ancien et d'Occasion ...

Het ideale vakantiehuis in Pernes-les-Fontaines huren

Het perfecte vakantiehuis in Pernes-les-Fontaines voor een weekend met vrienden? Of liever een week ertussenuit met z'n tweetjes? Wat je maar wil. Met een accommodatie van NOVASOL is het allemaal mogelijk. Onze vakantiewoningen in Pernes-les-Fontaines zijn uitgerust met voorzieningen van de bovenste plank, zodat je een verblijf met de hoogste mate van comfort tegemoet gaat. Je verblijft bovendien in het groen van de Provence en geniet daardoor van mooie uitzichten. Ontspan op je terras, smul van de Zuid-Franse gastronomie en neem wanneer je wil een duik in je zwembad. Boek een vakantiehuis in Pernes-les-Fontaines en laat je vakantiedroom uitkomen.