search

Vakantiehuis in Eyguières

Dringend nood aan een portie zuiderse vakantiezon? Huur dan een vakantiehuis in Eyguières, een gemeente in het departement Bouches-du-Rhône. Eyguières is een prachtige vakantiebestemming met heel wat bronnen en fonteinen. Het stadje ligt aan de bergketen de Alpilles, waardoor natuurliefhebbers er volop aan hun trekken komen. Maar vergis je niet: ook fans van geschiedenis en cultuur zijn in Eyguières aan het juiste adres. Met een vakantiehuis in de Provence van NOVASOL heb je de perfecte uitvalsbasis gevonden voor een aangenaam verblijf in Zuid-Frankrijk.

Ontdek de rijke geschiedenis van Eyguières

Het verhaal van Eyguières gaat ver terug in de tijd. In de buurt van je vakantieappartement in de Provence vind je daarvan geen beter bewijs dan de Gallo-Romeinse villa van Saint-Pierre de Vence. Deze site zou al bewoond geweest zijn sinds de IJzertijd en werd vooral tijdens het Romeinse tijdperk verder ontwikkeld. Twijfel niet en zet vanuit je comfortabele vakantiewoning in Eyguières koers naar deze plek in de schaduw van de berg Menu.

Bezienswaardigheden

Naast deze Gallo-Romeinse villa herbergt de omgeving van onze vakantiehuizen in Eyguières nog heel wat bezienswaardigheden. Vlak bij de bovengenoemde site vind je het Castellas Roquemartine. Dat heeft wat weg van het kasteel van Les Baux en is geklasseerd als Historisch Monument. Bezoek ook de Notre-Dame-de-Grâce-kerk en de Saint-Vérédème-kapel. Voor een fenomenaal uitzicht ga je naar de Tour des Opies. Vanaf deze kleine vierkante toren op het hoogste punt van de Alpilles kijk je uit op de adembenemende omgeving van je vakantieappartement in Frankrijk.

Geniet van de Provençaalse natuur

Voor natuurliefhebbers is een vakantiehuis in Eyguières een schitterende uitvalsbasis. Het stadje ligt weggestopt in het Regionaal Natuurpark Alpilles, in een omgeving waar wandelen en fietsen een waar genot is. Verken talloze paden, bewonder de schitterende natuur en spot de vele vogelsoorten die er leven. Je hoeft je bovendien niet te beperken tot de Alpilles alleen. Ook de Luberon en de Camargue zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Eyguières en je vakantiehuis in Frankrijk.

Mooie steden vlakbij

De omgeving van je vakantiewoning in Eyguières barst van de fraaie steden en dorpen met een rijk erfgoed. Wij helpen je op weg met een kleine selectie:

- Salon-de-Provence: gezellige Provençaalse stad met charme te over. Bezoek het Château de l'Emperi en de Saint-Michel-kerk.

- Arles: fraaie stad met een rijk erfgoed. Mis er zeker het plaatselijke amfitheater niet.

- Aix-en-Provence: Place d'Albertas, Musée Granet, de Cours Mirabeau … Aix-en-Provence is een sfeervolle stad met heel wat troeven.

- Marseille: parel aan de Middellandse Zee en de op een na grootste stad van Frankrijk. Laat je verleiden door de Vieux-Port, de Le Panier-wijk en de Notre-Dame-de-la-Garde-basiliek.  
 
- Avignon: juweeltje van een stad in de Vaucluse met als hoogtepunt het Pausenpaleis. Bewonder ook de Pont Saint-Bénézet, ook wel de Pont d'Avignon genoemd.

- Nîmes: erfgoedstad op ongeveer een uur van onze vakantiewoningen in Eyguières. Heeft met haar Romeinse arena en het Maison Carrée al menig toeristenhart veroverd.

Huur een vakantiehuis in Eyguières

Met een vakantiehuis in Eyguières heb je het ideale vertrekpunt gevonden voor je verblijf in de Provence. Je overnacht in een mooie omgeving, met vlakbij steden en dorpen om van te duizelen. Ontdek het fascinerende erfgoed en proef ook van de heerlijke Provençaalse gastronomie. Maak gebruik van de prachtige keuken van je vakantiewoning in Eyguières en tover enkele klassiekers op tafel. Voor lange zomeravonden vol waterpret huur je een accommodatie met een zwembad. Bekijk ons aanbod en kies je vakantiehuis in Eyguières.