search

Vakantiehuis aan de Côte d’Azur

Kilometerslange, schitterende zandstranden, een blauwgroene zee, zonneschijn en warmte – dat alles ligt op  je te wachten wanneer je verblijft in een vakantiehuis aan de Côte d’Azur van de Middellandse Zee. Wie droomt er tijdens een verregende lente of een trieste herfst niet van een vlucht naar de Côte d’Azur om daar de accu op te laden? Hier vindt men nog immer de glitter en glamour die de regio in de 19e eeuw plots zo beroemd maakte. De zomer lijkt hier het hele jaar te duren en is daarom een ideale vakantiebestemming om in één van onze vakantiehuizen in Frankrijk te verblijven.

Meer contrast heerst in de provincie Provence-Alpes-Côte d’Azur. De Provence brengt eenieder in vervoering met eindeloze lavendel- en zonnebloemvelden. Maar de regio is groot: steile rotsen en groene dennenbossen verrijzen in de Calanques, in de Camargue – met haar moerassen en zoutmeren – wordt u betoverd door witte paarden en roze flamingo’s.

Driehonderd dagen per jaar schijnt de zon in Languedoc-Roussillon. Achter de mooie zandstranden wacht een meerlandschap, waar men tevens exotische flamingo’s bewonderen kan. Ook hier vormt de oestercultuur een oude traditie. Het nabijgelegen bergmassief vormt een aankondiging van de wijnheuvels van Languedoc en de bergkloven van Hérault en Vis.