search

Vakantiehuis in Bouches-du-Rhône met NOVASOL

Wil je al heel lang Zuid-Frankrijk ontdekken? Huur dan een aantrekkelijk vakantiehuis in Bouches-du-Rhône van NOVASOL. Dit departement in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur heeft voor het hele gezin heel wat spannende avonturen en culturele bezienswaardigheden in petto. Bezoek de prachtige steden in de regio of laat je betoveren door de oogverblindende natuurpracht van het departement. Huur snel jouw vakantiehuis in de Provence om volop te kunnen genieten van Bouches-du-Rhône.

Steden rondom je vakantiehuis in Bouches-du-Rhône

In de buurt van onze vakantiehuizen in Bouches-du-Rhône wemelt het van de mooie plekken die een bezoek verdienen. Zet koers naar steden vol cultuur of naar dorpjes waar de tijd geen vat op lijkt te hebben. Op deze plekken vergaap je je aan bezienswaardigheden uit lang vervlogen tijden die je steen voor steen laten kennismaken met het plaatselijke verleden. Om je te helpen plannen, hebben we enkele niet te missen plekken op een rijtje gezet: 

  • Marseille: parel aan de Middellandse Zee. Bezoek de kleurrijke Le Panier-wijk of flaneer door Le Vieux-Port, de oude haven. Vergeet niet te genieten van bouillabaisse, een gerecht dat gebeiteld zit in de identiteit van de stad.
  • Aix-en-Provence: mooie stad op korte afstand van de kust. Valt op met het mooie plein Place d'Albertas, de altijd gezellig drukke straat Cours Mirabeau, en het Musée Granet. In dit museum vind je werken van onder meer Paul Cézanne, die in Aix-en-Provence geboren werd.
  • Arles: schilderachtige stad aan de Rhône. Niet te missen is het Romeinse amfitheater, dat eind de eerste eeuw n.Chr. gebouwd werd. Arles is zeker aan te raden vanuit een vakantiewoning in Bouches-du-Rhône.
  • Les Baux-de-Provence: middeleeuwse plek die tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoort. Prachtig gelegen in de bergketen de Alpilles. Barst van de geschiedenis.
  • kasteel van Tarascon: geen stad of dorp, maar wel een fenomenaal kasteel. Ligt vlak aan de Rhône en dateert uit de vijftiende eeuw. Een niet te missen hoogtepunt vanuit je vakantieappartement in Frankrijk

De onweerstaanbare natuurpracht van Bouches-du-Rhône  

Wie voor een van onze vakantiewoningen in Bouches-du-Rhône kiest, verblijft in een magnifieke natuurlijke omgeving. De groene wijnranken en de geur van lavendel zijn een lust voor je zintuigen. De intense kleuren van de streek waren door de eeuwen heen een inspiratiebron voor beroemde schilders als Vincent van Gogh, die in Arles woonde, en Paul Cézanne. Zelf geen schildersambities tijdens je vakantie? Geen probleem, want ook al wandelend en al fietsend kan je uitstekend uit de voeten rondom je vakantieappartement in de Provence.

Een van de natuurgebieden die in het oog springen, is de Camargue. In dit grote moerasgebied kan je heerlijk wandelen en fietsen, terwijl je de unieke biodiversiteit gadeslaat. Hou je ogen open om onder meer de typische Camargue-paarden te bewonderen. Verken vanuit je vakantiehuis in Bouches-du-Rhône ook het Nationaal Park Calanques. Dit natuurgebied tussen Marseille en La Ciotat doet monden openvallen met indrukwekkende kliffen en dromerige baaitjes aan helderblauw water. Zeker een aanrader wanneer je in een vakantiehuis in Frankrijk verblijft. 

Boek je ideale vakantiehuis in Bouches-du-Rhône

NOVASOL biedt je het hele jaar een ruim aanbod vakantiehuizen in Bouches-du-Rhône. We hebben een uitgebreide selectie villa's, waardoor je gemakkelijk de perfecte plek vindt voor jou en je gezin. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een huis in het mooie Arles. Tijdens je verblijf beschik je dan over comfortabele voorzieningen en vaak ook een privézwembad. De accommodaties op onze website liggen verspreid over heel Europa, maar met één muisklik boek je je ideale vakantiehuis in Bouches-du-Rhône. Waar wacht je op?