search

Verblijf aan de Normandische kust met een vakantiehuis in Quettehou

Normandië is een fascinerende vakantieregio met heel wat wondermooie plekken. Erg aantrekkelijk is bijvoorbeeld het schiereiland Cotentin, dat je gemakkelijk verkent vanuit een vakantiehuis in Quettehou. Deze kustgemeente aan het Kanaal ligt in een rustige plattelandsomgeving met een ruim aanbod voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Ontspan aan het water, bewonder historische monumenten en duik de natuur in. Met een vakantiehuis in Normandië als vertrekpunt hoef je niets te missen van Quettehou en omstreken.

Bezienswaardigheden rondom je vakantiehuis in Quettehou

Het schiereiland Cotentin bulkt van de interessante monumenten uit een rijk verleden. Neem 's ochtends een stevig ontbijt in je vakantiewoning in Quettehou en ga daarna op ontdekking. In het dorp zelf is de "halle aux grains" zeker een bezoek waard. Deze huidige evenementenlocatie gaat helemaal terug tot 1865. Ook het nabijgelegen Saint-Vaast-la-Hougue is een uitstekende halte om de rijke Normandische geschiedenis te herbeleven. Ontdek er het verhaal achter de Tour Vauban La Hougue, ontworpen door de beroemde Franse bouwmeester. De schuimende zee zorgt ondertussen voor het perfecte achtergrondgeluid. 

Saint-Vaast-la-Hougue staat ook bekend om zijn oesters. Deze delicatesse proef je in de haven van het kustplaatsje en de restaurants in de wijde omgeving. Voor de kust ligt het eilandje Tatihou, een aanrader om te bezoeken vanuit je vakantieappartement in Normandië. De overzet gebeurt met een amfibieboot. Op Tatihou vind je onder meer een maritiem museum en prachtige tuinen. Neem zeker je verrekijker mee, want een deel van het eilandje is een vogelreservaat.

Natuur in en rondom Quettehou

Voor natuurliefhebbers heeft de omgeving van onze vakantiehuizen in Quettehou heel wat te bieden. Op het grondgebied van de gemeente zelf kan je geweldig wandelen in het bos van Rabey. Vlakbij – richting het zuiden – stuit je op de draslanden van het Regionaal Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin. Wandelen, fietsen, bootje varen … Het is allemaal mogelijk in dit natuurparadijs. Huur vandaag nog een vakantiehuis in Frankrijk en verwen je innerlijke natuurmens.

Mooie plekken in de buurt

Dagen ontspannen in onze vakantiewoningen in Quettehou ruil je gemakkelijk in voor enkele leuke uitstappen. Aan mooie plaatsen dan ook geen gebrek in de wijde omgeving. Op een steenworp afstand ligt bijvoorbeeld Barfleur, een pareltje dat zijn plek afgedwongen heeft tussen de mooiste dorpen van Frankrijk. Kuier langs de kades en baan je een weg naar de Saint-Nicolas-kerk. Daarna smul je van wilde mosselen, de lokale lekkernij. Kortom: Barfleur mag je niet missen wanneer je een vakantieappartement in Frankrijk huurt.

Ga verder naar de vuurtoren van Gatteville in het uiterste noordoostelijke punt van het schiereiland Cotentin. Het uitzicht vanop de top is adembenemend en reikt tot ver voorbij je vakantiehuis in Quettehou. Als je de kust in westelijke richting volgt, steekt Cherbourg al snel zijn neus aan het venster. In deze stad mag je het zeemuseum La Cité de la Mer met rood omcirkelen in je vakantieagenda. Laat Normandië en zijn vele verborgen parels je verleiden.  

Een vakantiehuis in Quettehou huren

Voor een heuglijk verblijf in Normandië boek je een vakantiehuis in Quettehou. Deze bestemming is ideaal om te proeven van de Normandische kust en de pauzeknop eens in te drukken. Geniet van voorzieningen van topkwaliteit in het uitnodigende decor van je vakantiewoning in Quettehou. Bij goed weer relax je op je gezellige terras, dat uitkijkt op het groene platteland. Vanuit je accommodatie maak je bovendien gemakkelijk talloze sportieve, culturele en gastronomische uitstappen. Met een vakantiehuis in Quettehou wacht je dus een verblijf met voor elk wat wils.