search

Vakantiehuis in Lessay, heerlijke bestemming in Normandië

Op zoek naar een kleine, rustige vakantiebestemming met tegelijkertijd ook veel activiteiten? Dan is een vakantiehuis in Lessay zeker iets voor jou! De huidige gemeente Lessay is het resultaat van de fusie van Lessay en Angoville-sur-Ay in 2016. Het dorpje is een belangrijke toeristische trekpleister in de regio Normandië. Het ligt vlak bij de kust en is omgeven door natuurschoon. Tel daarbij fascinerende bezienswaardigheden en je weet dat je Lessay zeker niet links mag laten liggen vanuit je vakantieappartement in Normandië.

Geniet van welverdiende rust in een vakantiehuis in Lessay

De grootste troef van Lessay is zijn culturele en historische erfgoed. Als je graag nieuwe dingen ontdekt, dan zal een vakantiehuis in Frankrijk en meer bepaald in Lessay je zeker kunnen bekoren. Lessay ligt in het hart van de Normandische bocage. De Slag om de Heggen in 1944 en de Tweede Wereldoorlog hebben een grote impact gehad op de gemeente. Bezoek zeker de indrukwekkende abdij van Sainte-Trinité. Deze parel werd gesticht in 1056, volledig verwoest tijdens bombardementen in de oorlog en vervolgens heropgebouwd in de jaren vijftig. Mis dit beschermde monument niet wanneer je een vakantiewoning in Lessay huurt.

De gemeente heeft nog veel meer moois in petto. Hou je van de natuur? Dan zal je niet teleurgesteld zijn. Huur een van onze vakantiehuizen in Lessay en ga wandelen in het Réserve Naturelle de la Tourbiére de Mathon, al dan niet met een gids. Dit natuurreservaat van meer dan zestien hectare herbergt een uitzonderlijke fauna en flora. Verken zeker ook eens het centrum van Lessay vanuit je vakantiehuis in Normandië. Elke ochtend vindt daar een markt plaats met streekproducten. Vul je boodschappentas met verse vis en heerlijke kazen van lokale bodem.

Avontuurlijke activiteiten in en rond Lessay

Heb je altijd al willen vliegen? Dan is nu het moment aangebroken! Ontdek vanuit je vakantiehuis in Lessay de Aérodrome Charles Lindbergh. Dit centrum werd gebouwd in 1923 en is genoemd naar een beroemde piloot die in Lessay gestopt is. Je kan er verschillende vlieginitiaties volgen, parachutespringen, zweefvliegen en ook vliegen met een ULM. Alle niveaus komen er aan hun trekken. Het is de perfecte plek om de adrenaline volop te doen stromen. 

Een uitstekende periode om een van onze vakantiewoningen in Lessay te huren, is september. Elk jaar, in het tweede weekend van de maand, vindt de landelijke jaarmarkt van Sainte-Croix plaats. Het is een van de grootste van Frankrijk en trekt een groot aantal bezoekers. Er worden heel wat activiteiten, landbouwwedstrijden en zelfs een kermis georganiseerd. Kinderen zullen er een schitterende tijd beleven.  

Tot slot organiseert de gemeente elk jaar in juli en augustus een muziekevenement in de abdij van Lessay. Op het programma staan diverse plechtige, unieke en kwalitatief hoogstaande uitvoeringen van "gewijde" muziek. Aarzel dus niet om een vakantieappartement in Frankrijk te huren tijdens deze periode. De heerlijke zomeravonden van Lessay mag je niet aan je voorbij laten gaan.

Het ideale vakantiehuis in Lessay huren

Laat je verleiden door een vakantiehuis in Lessay. Deze bestemming verrast je met een aangename mix van geschiedenis, cultuur en natuur. Bezoek de landingsstranden vanuit je accommodatie of verken het Réserve Naturelle de la Tourbiére de Mathon. Je kiest helemaal zelf hoe je je verblijf in een vakantiehuis in Lessay indeelt. Trek eropuit met je gezin, partner of vrienden, en dompel je onder in de bijzondere sfeer van Normandië. Geen zin in een uitstap? Blijf dan in je gezellige vakantiewoning, die uitgerust is met voorzieningen van de hoogste kwaliteit. Huur een vakantiehuis in Lessay voor een onvergetelijk verblijf in Normandië.