search

Vakantiehuis in Carentan, tussen land en zee

Zin in een weekendje of een lang verblijf op een natuurbestemming vlak bij zee? Huur dan een vakantiehuis in Carentan. Deze gemeente ligt vlak bij de grens van de departementen La Manche en Calvados. Carentan bevindt zich aan het begin van het schiereiland Cotentin, midden in het Regionaal Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin. Met een vakantiehuis in Normandië als vertrekpunt zal je volop kunnen genieten van de natuur in de omgeving. Ontdek verschillende vogelreservaten en de nabijgelegen kustlijn.

Natuur en geschiedenis met een vakantiehuis in Carentan

Huur een van onze vakantiewoningen in Carentan of in de nabije omgeving en keer terug naar de basis. Bewonder tijdens je verblijf het fraaie landschap van het Regionaal Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin. In dit moerassige natuurgebied kan je naar hartenlust wandelen en fietsen, terwijl je de karakteristieke flora bestudeert. Ook een ontdekkingstocht per boot behoort tot de mogelijkheden. Boek een vakantieappartement in Normandië en neem rustig de tijd om de adembenemende natuur in en rond Carentan gade te slaan. 
 
Als je in deze uithoek van Frankrijk verblijft, dan dompel je jezelf onder in een streek die getekend werd door de Slag om Normandië. Ga op ontdekking vanuit je vakantiehuis in Carentan en bezoek enkele symbolische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. Op slechts zeventien kilometer vind je bijvoorbeeld Utah Beach. Dat is een van de stranden waar de geallieerden in 1944 aankwamen. Deze plek mag je gewoon niet missen wanneer je op verkenning gaat in Normandië vanuit een vakantieappartement in Frankrijk.

Wat doen tijdens je vakantie in Carentan?

Onze vakantiehuizen in Carentan bieden je heel wat mogelijkheden. Cultuur combineer je tijdens je verblijf gemakkelijk met enkele onvergetelijke natuuruitstapjes. Dit maakt van Carentan een geweldig gevarieerde bestemming om te ontdekken vanuit een vakantiehuis in Frankrijk. Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten en uitstappen in de omgeving:  

  • Ontdek Utah Beach en zijn landingsmuseum.
  • Bezoek de stranden aan het Kanaal. Zet koers richting Portbail (41 min. rijden vanaf je vakantiewoning in Carentan) en Barneville-Carteret (45 min. rijden). In deze laatste badplaats kan je een veerboot nemen naar Guernsey.
  • Verken Cotentin. Dit schiereiland is buitengewoon rijk aan landschappen, vissersdorpjes en indrukwekkende kusten, vaak beschreven in grote literaire werken.
  • Bezoek Isigny-sur-Mer (15 min. rijden) en proef van de karamel van dit dorp.
  • Maak een daguitstap naar Cherbourg (op 37 min.) en ontdek zijn kunstmatige haven. Het maritieme museum Cité de la Mer is heel erg leuk voor het hele gezin.

Een vakantiehuis in Carentan huren

Ontdek het aantrekkelijke aanbod van NOVASOL en boek je favoriete vakantiehuis in Carentan. Je verblijft op het rustige Normandische platteland of aan de wondermooie kust van deze regio. Vlakbij liggen niet te missen bezienswaardigheden, zoals de landingsstranden. Ga zeker ook eens op verkenning op het schiereiland Cotentin. Je vakantiewoning in Carentan zal aanvoelen als een echte thuis. Onze huiseigenaren verwennen je tijdens je verblijf met uitstekende voorzieningen en een gezellig interieur. Geniet volop op het terras of neem een duik in je zwembad. Bekijk ons aanbod en kies het vakantiehuis in Carentan dat het best bij je past.