search

Vakantiehuis in Normandië

Noord-Frankrijk? Waarom niet naar het zuiden? Er zijn vele redenen te noemen om het noorden te verkiezen boven het zuiden. Vergeleken met het zuiden zijn de noordelijke regio’s nog niet overspoeld door toeristen. En in de zomer is het hier eveneens heerlijk warm, echter zonder de verzengende hitte van het zuiden en met een heerlijk fris zeebriesje. De zuidelijke flair zul je hier niet missen: een mild klimaat, palmbomen en een vakantiehuis in Normandië brengen je snel in de vakantiestemming.

 

Strandvakantie

Prachtige zandstranden, die uitnodigen tot zonnen, zwemmen en spelen, zijn te vinden bij Cabourg, Trouville en Deauville. De watertemperatuur stijgt in de zomermaanden richting 20 graden. In juli en augustus bereikt de luchttemperatuur met gemiddeld 27 graden het maximum. Dus niets staat hier een strandvakantie in de weg.

 

Veelzijdig landschap

Normandië is een prachtige mix van landschappen, bestaande uit vlaktes, steile hellingen, met hekken doorkruiste weides en fruitgaarden. Verscholen in de valleien liggen schitterende boerderijen met strodaken. Als je houdt van een landelijke en rustige omgeving, ben je hier aan het juiste adres.

De landbouw drukt nadrukkelijk een stempel op de regio. Op de weiden lopen veelvuldig de typisch Normandische runderen. Bovendien is de omgeving zeer vruchtbaar. De ontelbare appelbomen leveren de vruchten voor de wereldberoemde Calvados, appelbrandewijn, die door veel mensen nog zelf gestookt wordt. De inwoners zijn bijzonder hartelijk en gastvrij. Deze eigenschappen liggen diep ingeworteld in de regio.

 

Ontdek de historie met een vakantiehuis in Normandië

Normandië heeft in de historie vaak een belangrijke rol gespeeld. Zowel in de tijd van de Vikingen als tijdens de landing van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Overal treft men de resten aan uit vervlogen tijden: imposante burchten, oude abdijen, schitterende sprookjeskastelen en prachtige herenhuizen liggen verspreid over de regio.

 

Jouw vakantiehuis in Normandië

De meesten van onze NOVASOL-vakantiehuizen liggen in het westen, aan de voet van het schiereiland van Cherbourg. Kleine boerderijdorpjes, groepjes huizen en vruchtbaar land behoren tot uw vakantiebeeld. Natuurlijk biedt NOVASOL je ook huizen direct aan zee, met gouden zandstranden en prachtige rotspartijen. Vissen in de rivieren (vergunning verplicht), wandelen in de bossen en genieten van een boottocht behoren, naast ontspannen en opladen, tot je vrijetijdsbesteding. Liefhebbers van antiek en kunst vinden hier wat zij zoeken. Je vakantiehuis in Frankrijk biedt immer het ideale uitgangspunt voor je vakantie!