search

Vakantiehuis in Guémené-sur-Scorff, bekoorlijk erfgoedstadje

Huur een vakantiehuis in Guémené-sur-Scorff en verblijf in het hart van Bretagne. Dit pittoreske erfgoedstadje ligt genesteld aan de oevers van de rivier de Scorff. Met zijn middeleeuwse charme en unieke erfgoed verovert het harten van menig bezoeker. De lokale gastronomie met als specialiteit andouille doet het water in de mond lopen. Laat je verleiden door Guémené-sur-Scorff, maar ook door de vele steden in de omgeving van je vakantiehuis in Bretagne. Dankzij de centrale ligging kan je zowat alle kanten uit in de regio.

Bezienswaardigheden van Guémené-sur-Scorff

Vanuit je vakantiewoning in Guémené-sur-Scorff sta je zo in het centrum. In het plaatselijke toeristenbureau vertellen ze je met plezier wat je gezien moet hebben. Verdwaal in de smalle straatjes en bewonder de oude vakwerkhuizen. De machtige Franse familie Rohan-Guémené heeft in het verleden sterk haar stempel gedrukt op het stadje en uit dat tijdperk zijn verschillende bezienswaardigheden overgebleven. We denken dan vooral aan de Bains de la Reine, een bijzonder middeleeuws stoombad dat doet denken aan de Turkse en Romeinse varianten. Boek een vakantieappartement in Frankrijk om het unieke karakter van Guémené-sur-Scorff volop te ervaren.

Geniet van de lokale gastronomie

Met een vakantiehuis in Guémené-sur-Scorff proef je niet alleen van middeleeuwse charme, maar ook van heerlijke gastronomische specialiteiten. Zo wordt het stadje steevast in één adem genoemd met andouille. Deze ambachtelijke worst gemaakt van ingewanden valt niet bij iedereen in de smaak, maar moet je zeker eens geproefd hebben. Ook aardappelgalettes zijn typisch voor de streek. Dit alles spoel je door met cider gemaakt van lokale appels. Wil je in je vakantiehuis in Frankrijk verder genieten van al het lekkers uit Bretagne? Vul dan je boodschappentas op een van de bruisende markten in de regio.

Steden rondom je vakantiehuis in Guémené-sur-Scorff

Geef je ogen de kost met het centrum van Guémené-sur-Scorff en verruim daarna je horizon. Rondom je vakantieappartement in Bretagne liggen talloze steden die zeker een bezoek verdienen. Wij zetten er een paar op een rijtje, zodat je het overzicht niet verliest tijdens je vakantie:

Lorient: deze havenstad zag het levenslicht in de zeventiende eeuw ten tijde van de Indische Compagnie. Mis er het zeilcentrum Cité de la Voile Éric Tabarly niet en snuif de Bretoense sfeer op tijdens het Interkeltisch Festival (augustus). Ligt op minder dan een uur rijden van onze vakantiehuizen in Guémené-sur-Scorff.

Quimper: stad waar de rivieren de Odet en de Steir blindelings samenkomen. De Saint-Corentin-kathedraal is er het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt. Kunstliefhebbers mogen het Museum voor Schone Kunsten opschrijven. Het perfecte souvenir uit Quimper? Een aardewerken creatie van HB-Henriot.

Vannes: havenstad aan de magische Golf van Morbihan. Een sfeervol centrum, historische vakwerkhuizen, oude vestingmuren, de Saint-Pierre-kathedraal, het Château de l'Hermine … Vannes beschikt over enorm veel troeven!

Concarneau: fraaie vestingstad aan de Atlantische kust. Geef je ogen de kost in La Ville Close, het middeleeuwse oude gedeelte. Daar leer je alles over vissen in het Musée de la Pêche. In de omgeving van Concarneau vind je talloze stranden waar het heerlijk vertoeven is.