search

Vakantiehuizen in Bretagne

Beleef een rustige vakantie in je vakantiehuis in Bretagne. Er zijn weinig plekken in Frankrijk te noemen waar de oorspronkelijkheid nog zo voelbaar is als in Bretagne. In deze westelijke regio lijkt het massatoerisme ver te zoeken, eeuwenoude culturen hebben hun plek in de oudheid behouden en laten zich ook niet door de toeristen opzij zetten. Ontdek de wonderbare, antieke kerken, laat je door het aanblik van het 1200 km lange kustlandschap betoveren of beleef de authenticiteit van de middeleeuwse steden en Keltische feesten, die op veel plekken gevierd worden.

 

Prachtige natuur

Bretagne wordt vaak gezien als ‘het land aan zee’, maar naast de gouden zandstranden biedt het binnenland van Bretagne weiden, heidevlaktes en bossen. Overal in de schitterende natuur zijn monumentale bouwwerken te vinden: oude kapellen, burchten en kastelen, historische stadscentra en, niet te vergeten, de vele neolithische monumenten (megalieten) uit de Bretonse oude cultuur. In de omgeving van Carnac en Erdeven vindt je talloze getuigen uit lang vervlogen tijden.

 

Bereid de franse keuken in je vakantiehuis in Bretagne

Voor de fijnproevers onder ons biedt Bretagne een uitgebreid aanbod aan lekkernijen: verse vis en zeevruchten, zoals oesters, mosselen, kreeft en langoest, gezonde groente en smakelijk vlees. De ingrediënten worden rechtstreeks aangekocht bij plaatselijke productenten en in de keuken verenigd tot heerlijke gerechten. Daarbij drink je een glas van het typisch Bretonse cider – laat het je tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Frankrijk goed smaken!

 

Klimaat

Het klimaat buiten je vakantiehuis in Bretagne onderscheidt zich door het buitengewoon milde klimaat. De veelal vorstvrije winters en warme, aangename zomertemperaturen maken deze regio het hele jaar door een geliefd reisdoel. Het strandseizoen begint in mei en duurt tot in oktober. In de winter kan het, ondanks de milde temperaturen, hevig stormen, waarbij de elementaire natuurkrachten zich openbaren. Eenmaal nat geworden na een wandeling, maak je het je gemakkelijk in je vakantiehuis in Bretagne.

Dankzij het milde klimaat heeft zich in Bretagne ook een veelsoortige flora en fauna ontwikkeld. Vooral de diversiteit onder de zeebewoners is fascinerend: tonijn, baars, schol, makreel, rog, aal, tarbot, sardientjes, robben, goudbrasem en zeetong, mosselen, oesters, krab, kreeft, langoesters, zeepaardjes en slakken. Ook in de meren en rivieren leven de meest uiteenlopende soorten. Talrijke natuurparken beschermen deze uitzonderlijke dieren- en plantenwereld.

 

Bretagne: Een tweetalig land

Je kunt op straat een taal opvangen die je niet direct kunt thuisbrengen: Bretons. Sinds enige tijd doet deze taal opnieuw zijn intrede in het leven van de mensen in Bretagne, die zich daardoor weer meer met hun wortels en herkomst verbonden voelen. Op school wordt de taal weer gedoceerd, radiozenders zenden complete programma’s uit in het Bretons en veel bewegwijzering is tweetalig opgesteld. Bretons theater en literatuur in deze taal vormen geen zeldzaamheid.

In je vakantiehuis in Bretagne kun je deze authentieke regio op zijn best beleven en leren kennen. Nergens ben je zo dicht bij het echte leven en komt je zo snel met de plaatselijke bevolking en hun cultuur in contact. Overtuig jezelf!