search

Vakantiehuis in Biarritz

Frans Baskenland verken je het best vanuit een uitstekend gelegen vakantiehuis in Biarritz. Deze bekende badplaats ligt in de regio Nouvelle-Aquitaine, niet ver van Spanje, en staat bekend als een echte surfstad. Ontdek de Baskische cultuur en gastronomie, en laat je verleiden door het mondaine plaatselijke verleden. Maak je klaar voor enkele onvergetelijke avonturen op het water of in de groene natuur, en kom helemaal thuis in je vakantiehuis in Biarritz.

 

Bezienswaardigheden van Biarritz

 

Biarritz is een stad met een rijk verleden, en dat zal je meteen merken wanneer je er op ontdekking gaat. De lokale vuurtoren staat op de rotsachtige helling Point Saint-Martin en trakteert je op een magnifiek uitzicht. Bewonder het beroemde strand La Grande Plage en vergaap je aan de geweldige omgeving van onze vakantiehuizen in Biarritz. Villa Eugénie neemt je mee naar de tijd van Napoleon III, wiens vrouw een grote fan was van de stad. Vandaag de dag is dit prachtige buitenverblijf omgetoverd tot het Hôtel du Palais.

Le Rocher de la Vierge is een must-visit tijdens je vakantie. Erbovenop staat een Mariabeeld, maar veel mensen bezoeken deze rotsformatie alleen al voor het schitterende uitzicht.

De oude vissershaven van Biarritz charmeert met lieflijke vissershuisjes en nodigt uit tot gezellig kuieren. Je kan er iets drinken, terwijl je observeert hoe de lokale vissers hun dagelijkse taken uitvoeren. Verder vind je in de buurt van je vakantiehuis in Biarritz ook enkele bijzondere kerken en boeiende musea, zoals het Olympisch Museum.

 

Activiteiten tijdens een vakantie in Biarritz

 

In Frans Baskenland valt er tijdens elke periode van het jaar wel iets te beleven. Biarritz is een uitstekende plek om te surfen en lokt jaarlijks heel wat liefhebbers van deze watersport. Voor beginners is het Côte des Basques-strand een uitstekende spot. Na een onvergetelijke surfsessie kan je op adem komen in je gezellige vakantiehuis in Frankrijk met enkele heerlijke Baskische specialiteiten, zoals een gâteau basque.

Golfliefhebbers vinden in de omgeving van Biarritz enkele fantastische golfbanen in een unieke setting. Zo kan je bijvoorbeeld een balletje slaan terwijl je uitkijkt op de bergen en de oceaan. Ook wandelen en fietsen zijn een waar genot in het Franse deel van het Baskenland. Zet vanuit je vakantiehuis in Biarritz koers naar de bergen van deze streek en geniet van de talloze tinten groen die voorbijkomen. Een bezoekje aan een thalassotherapiecentrum is daarna het perfecte ontspannende einde van een avontuurlijke dag.

Hoogtepunten in de omgeving

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Aquitanië heb je naast Biarritz nog heel wat andere mooie plekken binnen handbereik. Denk maar aan de stad Bayonne, die harten verovert met pittoreske huizen, steegjes en kades. Andere aanraders zijn Saint-Jean-de-Luz, Cambo-les-Bains (thermale baden) en Saint-Jean-Pied-de-Port, voor velen het vertrekpunt van hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Steek ook eens de Spaanse grens over en laat je verrassen door kleurrijk Hondarribia en de elegante stad San Sebastián.

 

Jouw ideale vakantiehuis in Biarritz huren

 

Een vakantiehuis in Biarritz is de perfecte uitvalsbasis om kennis te maken met deze bijzondere badplaats. Je verblijft dicht bij de lokale stranden en kan elke dag beginnen met een wandeling of een uurtje of twee surfen. Heb je de stad helemaal gezien? Geen nood, want in de buurt liggen nog ontelbare mooie plekken en heel wat natuurschoon op je te wachten. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Biarritz proef je van de heerlijke keuken van het Baskenland en dompel je je onder in de unieke cultuur en tradities van deze regio. Het comfort van een vakantiewoning zorgt ervoor dat je onbezorgd kan genieten en dat je helemaal tot rust komt. Met hoogwaardige voorzieningen en een smaakvol interieur heb je alle troeven in handen voor een prettige vakantie. Bekijk ons aanbod en boek je favoriete vakantiehuis in Biarritz.