Activiteiten en attracties in Frankrijk

Frankrijk kent talrijke bezienswaardigheden en attracties. Historische bouwwerken - vaak verworden tot symbool – en schitterende natuurmonumenten vindt je overal. Hier hebben wij voor je een kleine selectie gemaakt van de highlights waarmee Frankrijk wereldberoemd is geworden. In de respectievelijke regio’s vindt je uiteraard meer plaatsjes en dorpen, die je tijdens je vakantie niet mag overslaan. Zoek en boek nu jouw ideale vakantiehuis in Frankrijk met NOVASOL Vakantiehuizen!

Picasso Museum in Antibes aan de Côte d'Azur

Sinds de schilder in 1946 een atelier vestigde in dit voormalige Grimaldi-kasteel is deze plek een kunstmuseum. Er zijn meer dan 200 kunstwerken van Picasso te bewonderen, maar ook kunstenaars als Alexander Calder, Max Ernst, Germaine Richier, Anne en Patrick Porier en Fernand Léger hebben bijgedragen aan de kwaliteit van dit museum. Het museum is dagelijks geopend (let op: in de zomer ’s maandags gesloten).

Train des Pignes / Côte d'Azur

Ga mee op een historische reis met deze oude trein, die ook de “train des pignes” (trein van de dennenappels) genoemd wordt. In de zomer rijdt hij elk weekend van Nizza naar Digne. De trein passeert in totaal 25 tunnels en meer dan 30 bruggen. De gezellige rit duurt 3,5 uur en moet van tevoren gereserveerd worden.

Het Louvre in Parijs

Wellicht ben je niet erg onder de indruk door de grootte van de Mona Lisa, toch geeft het een bijzonder gevoel om éénmaal oog in oog te staan met dit wereldberoemde schilderijtje. Het Louvre herbergt echter meer schatten: van Egyptisch goud en de werken van beroemde Franse schilderijen tot antieke marmersculpturen. Een dag is niet voldoende om alles te kunnen zien. Het museum is dagelijks geopend (dinsdags gesloten).

Klooster Sénanque / Provence

Temidden van lavendelvelden ligt dit uit de 12e eeuw stammende klooster. Dit bijzondere oord betovert zijn bezoekers met een prachtige combinatie van harmonie en rust. Sinds 1989 wonen er weer monniken in de abdij. Het klooster, dat behoort tot de belangrijkste bouwwerken van de Franse Romantiek, kan dagelijks bezichtigd worden. Let op: in de zomermaanden is het alleen in de namiddag toegankelijk! Huur nu één van onze vakantiehuizen in Frankrijk.

Montagne Sainte-Victoire / Provence

Bezoek de geboorteplaats van schilder Paul Cézanne en laat je door deze bijzondere omgeving betoveren. Boven de rode aarde steken witte rotsen uit, de blauwe hemel in. Bekend is de silhouet van deze steile rotswand, dé berg van Aux-en-Provence, met name dankzij de werken van Cézanne. Ook Pablo Picasso toog richting deze berg, hij kocht een kasteel in Vauvenargues en is daar ook begraven. Vanaf hier kun je een wandeling maken naar het klooster op de Croix de Provence, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Maritiem museum Nord - pas de Calais / Boulogne - Mer

Het grootste maritieme park van Europa toont je de diversiteit van de wereld diep in de zee. Hier leven 34.000 levende wezens in 4,5 miljoen liter water. Het programma biedt wisselende thema’s. Dagelijks geopend (m.u.v. 25 december).

Kathedraal de Notre-Dame / Elsass

De Staatsburger Domtoren is wel het bekendste gebouw van de Elzas. Al in de 12e eeuw is men met de bouw begonnen, die duurde tot in de 15e eeuw. Vanaf het platform, 332 traptreden hoog, heeft men een adembenemend uitzicht over de stad en de Elzas. Het rozettenraam aan de westelijke façade is bijzonder indrukwekkend. Er hangt ook een astronomische klok, die dagelijks om half 1 slaat. De domtoren is dagelijks geopend.

Burcht Fleckenstein / Elsass

De burcht Fleckenstein is interessant voor alle liefhebbers van kastelen. Op een gigantische rots in de noordelijke Vogezen toornt Fleckenstein al sinds de 12e eeuw boven het landschap uit. Vanaf hier kan men via een wandelweg ook het naburige Hohenbourg en de ruïnes van Loewenstein bereiken.