search

Vakantiehuis in West-Finland

De Finse westkust verwelkomt je met open armen! Verblijf in een vakantiehuis in West-Finland en geniet van prachtige zandstranden, heerlijke vis en onvergetelijke zonsondergangen. Verken talloze charmante kustplaatsen en geniet in de zomer van een bomvolle evenementenkalender. Van de rotsachtige eilandjes langs de kust en karaktervolle vuurtorens met een rijke geschiedenis tot rustgevende nationale parken en spannende outdooractiviteiten; West-Finland is een uiterst gevarieerde vakantiebestemming waar iedereen zijn gading zal vinden. Reis met NOVASOL mee naar Scandinavië en beleef de beste vakantie sinds lang!

 

Het ultieme vakantiegevoel aan de Botnische Golf

West-Finland mag dan wel niet bovenaan het lijstje van menig strandliefhebber staan, je vindt er prachtige stranden en pittoreske plekken om aan het water te genieten van de aangename zomerzon. Zoek een plaatsje op het strand en laat je kinderen naar hartenlust ravotten langs het water. Het zijdezachte zand en het duinlandschap van het schitterende strand van Yteri roepen meteen dat vakantiegevoel op waar je al zo lang naar verlangt. Ook op het strand van Kalajoki en het strand van Nallikari is het heerlijk vertoeven. Mag het wat actiever voor jou wanneer je in een vakantiehuis in West-Finland verblijft? Experimenteer dan met een van de vele watersporten langs de kust en doe de adrenaline stromen. Neem plaats in een kajak en baan je een weg langs de rotseilanden of verken de lokale meren. Vissen is dan weer ideaal om tot rust te komen en levert bovendien een heerlijk avondmaal op. Aan tafel!

Strand van Kalajoki

 

Steden rondom je vakantiewoning

Aan aantrekkelijke steden is er geen gebrek aan de westkust van Finland. Tijdens een bezoek ervaar je de Finse cultuur en pik je interessante bezienswaardigheden mee. De Korsholm-kerk van Vaasa, het charmante historische centrum vol houten huizen van Rauma (UNESCO-werelderfgoed), het jazzfestival van het gezellige Pori, de aantrekkelijke badplaats Yyteri, de culturele universiteitsstad Oulu ... Er zijn tal van redenen om op excursie te gaan vanuit je vakantiehuis in Finland. Zet koers richting een van de vele dorpjes op het platteland en merk hoe de Scandinavische houten huizen je mee lijken te nemen naar een dromerig verleden. In een van de lokale restaurants proef je de zee op je bord en ontdek je hoe ze de vangst van de dag omtoveren tot een heerlijk gerecht.

 

De schoonheid van de Finse natuur

Finland, dat is één en al natuurpracht en aan de westkust is dat niet anders. De Kvarkenarchipel behoort tot het UNESCO-werelderfgoed en tovert een glimlach op het gezicht van natuurliefhebbers. Ontdek de schoonheid van de kust en laat een gids je uitleggen hoe de eilanden van deze archipel door postglaciale opheffing stijgen. In West-Finland tref je heel wat nationale parken aan waar het geweldig wandelen, fietsen en gewoon ontspannen is. En we mogen natuurlijk niet vergeten dat met de komst van de winter dagen vol sneeuwpret in het verschiet liggen. Trek eropuit met het hele gezin, hoor de vogels fluiten, verken weidse bossen en glinsterende meren en voel hoe de ongerepte natuur wonderen voor je verricht. Na een vermoeiende, maar onvergetelijke dag val je als een blok in slaap in je vakantiehuis in West-Finland.

Steiger bij meer in West-Finland

 

Huur een vakantiehuis in West-Finland

Kies voor een vakantiehuis in West-Finland om een onvergetelijke vakantie in Scandinavië te beleven. Vanuit een vakantiewoning ervaar je de visserscultuur van deze streek en maak je gemakkelijk een uitstap naar de interessante steden en traditionele dorpjes met houten huizen. De natuur is overal aanwezig rond je accommodatie. Van aan je vakantiehuis in West-Finland vertrek je voor onvergetelijke wandeltochten door dichte bossen of langs de ongerepte kust. Bovendien is alle comfort aanwezig om heerlijk tot rust te komen met je gezin, partner of vrienden. Steek de haard aan om op te warmen of neem deel aan de rijke saunatraditie van Finland. Een vakantiewoning in West-Finland is gewoonweg de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie tijdens elke periode van het jaar. Ontdek de vakantiehuizen in West-Finland van NOVASOL en laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze streek!

vakantiehuis in West-Finland