search

Vakantiehuis in Thüringen huren

Waar natuur en cultuur de meest waardevolle schatten zijn en de herinnering aan Luther, Bach, Schiller en Goethe leeft, lokt het toeristische Thüringen. Thüringen, met als hoofdstad Erfurt, ligt in het geografische midden van Duitsland. Ontspannen in de natuur, reizen naar imposante burchten en kastelen, relaxen in kuuroorden en tevens genieten van historische steden met hun enorme culturele aanbod – dat is wat de gast met Thüringen verbindt. Uw verwachtingen worden in het Thüringen Wald zeker zo goed voldaan als in Eisenach, Erfurt of één van de vele kuuroorden in het gebied.

De vakantiehuizen liggen in prachtige omgevingen en zijn goed bereikbaar. Of u een romantische vakantie met z’n tweeën zoekt, of met de hele familie of vrienden op pad gaat, hier vindt u zeker wat u zoekt. Het vakantiehuis biedt hierbij altijd het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.

Landschap

Thüringen wordt gekenmerkt door heerlijke natuur. Met ca. 16.000 km. uitgebreide wandelpaden met goede bewegwijzering behoort Thüringen tot één van de Duitse topadressen voor wandelliefhebbers. De “Rennsteig”, de bekendste hooggelegen wandelweg van Duitsland, behoort daar evengoed bij, net als het bergpad door het nationale park Hainich, de Barbarossaweg op de Kyffhäuser of de Thüringenweg van Altenburg naar Creuzburg.

“De omgeving is heerlijk, heerlijk”, schreef Johann Wolfgang von Goethe al in 1776 over het Thüringer bos. Wie de enorme boomvlaktes ervaren wil, begeeft zich op het wandelpad Rennsteig, die 168 km. ver de kam van het Thüringer Wald en het aangrenzende Schiefergebergte tot in het noordelijke Frankenbos reikt. Dennen- en beukenbossen, moerassen en bergweides wisselen elkaar af. Dierenvrienden kunnen op zoek naar zwartgele vuursalamanders en wilde zwijnen.

Een gebergte – een burcht – een gedenkteken – een naam, allemaal woorden die staan voor iets unieks. Het Kyffhäuser gebergte, ten zuiden van de Harz gelegen, maakt niet alleen indruk door geologische en botanische veelzijdigheid, maar is ook van cultuurhistorische waarde. In de tweede helft van de 19e eeuw was de Kyffhäuser de bekendste berg van Duitsland. Het staat bekend vanwege de sage over de Duitse keizer Barbarossa in het ondergrondse slot. Wie de keizer zien wil, vindt hem het makkelijkst op de Kyffhäuser. Het gestalte van de keizer is aan de voet van het Kaiser-Wilhelm monument in een rots gezeten. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen de grotten. De bekendste grot is de bij Rottleben gelegen Barbarossagrot. In het unieke landschap van natuurpark Kyffhäuser kan men nog ongestoord van de natuur genieten.

Het Thüringer Schiefgebergte grenst in het zuidoosten aan het Thüringer Wald. Het strekt zich circa 20 kilometer breed uit, als een naar het zuidoosten overhellende hoogvlakte tot aan het dal van de Weissen Elster nabij Greiz. Naast aluin en ijzererts zorgde vooral het leisteen voor een bescheiden welstand van vele mensen. In de traditionele leisteen exploitatiegebieden, waar hoogwaardig leisteen (ook wel ‘het blauwe goud van Thüringen’ genoemd) gewonnen werd, zijn de dorpjes met leisteenhuizen een bezoek absoluut waard. Golvende hoogvlaktes kenmerken het centraal gelegen Oberland, van waar u prachtig uitzicht heeft over het land. Het dal vormt met 2 stuwmeren het Thüringen-meer en is een geliefde vakantiebestemming.

Het Thüringer Kernland is het eigenlijke oude cultuurgebied van Thüringen. Karakteristiek voor Kernland zijn de weidse akkers, schilderachtige dorpjes en levendige kleine stadjes. Rondom vindt men beboste bergketens, de uitlopers van het Thüringer Wald en het nationale park Hainich. Dit alles vormt tezamen een paradijs voor de wandel- en fietsliefhebbers. Het burchtensemble “Drei Gleichen” tussen Arnstadt en Gotha, het kasteel Wartburg-Schwester Runneburcht in Weissensee en Slot Beichlingen zijn voor veel bezoekers van historisch belang.

Bron: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (Duitse VVV)