search

Vakantiehuis in Monschau

Een verblijf in een vakantiehuis in Monschau is een aanrader voor iedereen die van natuur en cultuur houdt. Monschau is een sprookjesachtig stadje in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, vlak bij de Belgische grens. Je zal dus helemaal niet ver hoeven te reizen om deze bijzondere plek te ontdekken. Met een vakantiehuis in Monschau bevind je je aan de rand van de Eifel, een schitterende streek in West-Duitsland met adembenemende natuur, eeuwenoude kastelen en historische stadjes. Klaar voor een zalige vakantie in Duitsland?

 

Bezienswaardigheden van pittoresk Monschau

 

Monschau is een cultureel centrum en een van de populairste vakantiebestemmingen van de Eifel. Ervaar de aangename drukte in het middeleeuwse stadsbeeld, waar lieflijke vakwerkhuizen, smalle steegjes en kasseien de plak zwaaien. De aanwezigheid van de slingerende rivier de Roer maakt het plaatje alleen maar mooier. Een vakantiehuis in Noordrijn-Westfalen huren tijdens de kerstperiode is ook het perfecte idee om van de unieke Duitse kerstsfeer te proeven.

Er zijn verschillende hoogtepunten die je niet aan je voorbij mag laten gaan. De gerestaureerde burcht van Monschau is er daar zeker een van. Vandaag de dag huisvest het bouwwerk een jeugdherberg, maar het binnenhof en het uitzicht zijn zeker de moeite waard wanneer je in een vakantiehuis in Monschau verblijft. In de zomer kan je in de burcht genieten van het Monschau Festival, een evenement waarbij kunstenaars en orkesten het beste van zichzelf geven.

In het Rode Huis is het Stichting Scheibler-museum gevestigd. Het oorspronkelijke interieur leidt je er door het leven van Johann Heinrich Scheibler, een zijdefabrikant die fortuinen verdiende met de bloeiende textielproductie in Monschau. Andere aanraders om te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Monschau zijn de glasblazerij, het drukkerijmuseum WEISS, het fotografie- en filmmuseum, de historische mosterdmolen en het belevenismuseum Leerplaats Natuur, waar je kennismaakt met de dieren en de natuur van het Eifellandschap.

 

Verken de geweldige natuur van de Eifel

 

Een vakantiehuis in Duitsland is een garantie op een verblijf vol mooie wandel- en fietstochten. En dat is ook het geval in en rond Monschau en de Eifel. In de omgeving van onze vakantiewoningen in Monschau liggen kilometers aan bewegwijzerde wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden. Pik een etappe van de Eifelsteig mee en wandel langs de Perlenbachstuwdam of de loop van Roer. De bossen en rotsen van de Eiffel begeleiden je, waar je ook gaat.

Met een vakantiehuis in Monschau als vertrekpunt heb je ook het Nationaal Park Eifel binnen handbereik. Dit is het enige nationale park in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Hier voel je pas echt hoe de wildernis van het westen van Duitsland de regie van je vakantie in handen neemt met wilde dieren, beukenbossen en indrukwekkende panorama's op de Obersee. Elk seizoen heeft hier iets te bieden, voor wandelaars, mountainbikers en liefhebbers van andere buitenactiviteiten. De Duitse keuken zorgt ervoor dat je na al die kilometers met hernieuwde krachten koers zet naar je volledig uitgeruste vakantiewoning.

 

De voordelen van een vakantiehuis in Monschau huren

 

Huur een vakantiehuis in Monschau en beleef een bijzondere vakantie dicht bij huis! Dit historische stadje ademt gezelligheid, waardoor het een uitstekende vakantiebestemming is. Dompel je met het hele gezin onder in de Duitse cultuur of geniet met je partner van romantiek aan de Roer. Een vakantiehuis in Monschau biedt alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie. Lekker koken doe je in je keuken, terwijl om te ontspannen met je kinderen de tuin de perfecte plek is. Je vakantiewoning ligt in het groen en vormt de ideale uitvalsbasis om in contact te komen met de natuur van de Eifel. Haal je wandelschoenen boven of stap op de mountainbike voor enkele avontuurlijke tochten door de bossen. Kortom, een vakantiehuis in Monschau biedt talloze mogelijkheden!