search

Vakantiehuizen in Niedersachsen

De deelstaat Niedersachsen met als hoofdstad Hannover ligt in de prachtige regio tussen de Ems en de Elbe. En tussen het zeeklimaat van de Noordzee en de bergtoppen van de Harz. Als parels aan een ketting rijgen de zeven Oost-Friese eilanden in de zuidelijke Noordzee zich voor het vaste land aaneen. Ieder eiland heeft zo zijn eigen charme, als kuur- én vakantie-eiland.

De omgeving van Niedersachsen biedt een veelvoud aan landschappen en leefruimte. Van de Noordzee met zijn eilanden, langs de Lünenburger heide tot aan het middelgebergte in de Harz toont de noordwestelijke bondsstaat vele gezichten. De Noordzee biedt oneindig veel vakantieplezier. Ook op de zeven Oost-Friese eilanden van Borkum tot Wangerooge of aan de kust van Cuxhaven tot Emden is de Noordzee ideaal voor een heerlijke vakantie. Het prachtige landschap bijna in zijn geheel beschermd gebied.

De Lünenburger heide is met een oppervlakte van 230 km² het grootste aaneengesloten heideveld van West-Europa. Het valt onder natuurbescherming. Door de verschillende vormen van landschap en vegetatie van de heide kunt u genieten van een afwisselend en spannend natuurgebied.

Het prachtige vakantiegebied Emsland kenmerkt zich door uitgestrekte natuur, idyllische dorpjes en indrukwekkende overblijfselen van de eeuwenoude cultuurgeschiedenis. Het bos-, rivieren-, moeras- en heidelandschap kan het beste per fiets ontdekt worden. Het Emsland is ideaal voor natuur- en vogelliefhebbers.

Het romantische middelgebergtelandschap Weserbergland met de glooiende heuvels dankt de naam aan rivier de Weser. Langs de Weser van Hann.Münden tot Hameln rijgen zich prachtige historische vakwerksteden aaneen. Het afwisselende berg- en heuvelland kan prima verkend worden te voet of per fiets over de paden langs de Weser. Een hoogtepunt van deze streek: een uitstapje naar Hameln, bekend van het sprookje “de rattenvanger van Hamelen”, die in 1284 130 kinderen uit de stad ontvoerde.

Zo veelzijdig als de landschappen, zo verschillend zijn de steden in Niedersachsen. Romantische havensteden zoals Greetsiel, traditionele universiteitssteden zoals Göttingen, Hannover als internationale beursstad en de futuristische autostad Wolfsburg bevestigen dit.

Of je nu ontspanning in de natuur zoekt, of plezier aan zee of in de stad, op Emsland of in Ost-Friesland: vakantie in Niedersachsen is heel afwisselend. Stel uw vakantie geheel naar eigen wens samen. Van luxe vakantiehuizen om uzelf te verwennen tot woonboten voor een ander type vakantie – de passende vakantiewoning zit er zeker tussen, zodat uw vakantie in Niedersachsen zeker een onvergetelijke belevenis wordt.

 

Bron: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (Duitse VVV)