Met de auto naar Duitsland: regels en tips

Met de auto naar Duitsland

Een appartement of vakantiehuis in Duitsland is de ideale accommodatie voor diegenen die een ideale vakantie in ons buurtland willen doorbrengen. Reizen met de auto brengt nog meer vrijheid. De hoeveelheid bagage in een auto is onbeperkt. Neem gewoon zoveel bagage mee als je auto aankan. En ter plaatse ben je ook mobiel voor eventuele excursies. Om veilig in Duitsland op je bestemming aan te komen, is het handig om op te hoogte te zijn over de belangrijkste verkeersregels en informatie over autorijden in Duitsland.

 

De belangrijkste verkeersregels in één oogopslag

  • Maximumsnelheid in de bebouwde kom: 50 km / h
  • Topsnelheid op de snelweg: 100 km / h
  • Aanbevolen snelheid op de snelweg: 130 km / h (Tenzij anders aangegeven door verkeersborden)
  • Neem altijd geldige voertuigdocumenten en je rijbewijs mee voor verkeerscontroles.
  • Op snelwegen mag alleen links worden ingehaald.

Tip: neem altijd veiligheidsvesten mee.

 

Parkeren

De parkeersituatie is erg gespannen in veel grote Duitse steden. Buiten de parkeergarages vind je bijna geen gratis parkeerplaatsen. Let daarom op het parkeergeleidingssysteem, dat in veel grote steden wordt geïnstalleerd door borden en je comfortabel naar de parkeergarage brengt. Het bespaart je veel stress en tijd bij het zoeken naar een parkeerplaats. Voordat je naar je parkeerplaats terugkeert en in de auto plaats neemt, betaal je het parkeertarief op de parkeerplaats. Deze staat vaak bij de ingang. Daarna heb je ongeveer 15 minuten om bij je auto te komen. Passeer de slagboom met je parkeerkaart en verlaat de parkeergarage.

 

De auto in de sneeuw: winterbanden in Duitsland

In Duitsland is er geen verplichting om met winterbanden te rijden. Iedereen die een ongeluk met zomerbanden veroorzaakt, kan echter verzekeringsproblemen verwachten. Sneeuwkettingen moeten in Duitsland worden gemaakt waar een bijbehorend verkeersbord staat. Vergeet niet dat als u een huis in de berggebieden boekt, die sneeuw er tot april nog kan zijn en winteruitrusting nuttig is.

 

Tanken

Bij de benzinestations in Duitsland heerst in de meeste gevallen zelfbediening. De brandstof betaal je aan de kassa in het tankstation.

 

Gedrag van politieauto's

Raak niet in paniek als de politie achter je aan rijdt met de sirene aan! Een politiële sirene betekent niet automatisch dat je moet stoppen, maar dat de politie je voorbij wil rijden. Als je zou stoppen, zal de politie je een troffel of een lichtreclame sturen.

 

Wat te doen bij een rood verkeerslicht met een groene pijl?

Bij een rood verkeerslicht kun je ook naar rechts gaan wanneer een groene pijl is bevestigd. In Duitsland onderscheiden twee groene pijlen. Een groen verlichte pijl betekent "je hebt de vrije hand". Bij een groene blikpijl kun je bij het rode licht rechtsaf slaan, na het stoppen bij de stoplijn en ervoor zorgen dat je geen andere weggebruikers in gevaar brengt (bijvoorbeeld voetgangers en fietsers).