search

Vakantiehuizen Seeland

Seeland wordt hoofdzakelijk door de prachtige en ongerepte natuur gekenmerkt. Overal heeft u de mogelijkheid de natuur met cultuur te combineren. Het is vanaf Seeland niet ver naar Kopenhagen waar veel attracties en bezienswaardigheden zijn. Noord-Seeland heeft een lange kustlijn en dat maakt het gebied ideaal voor een strandvakantie. Uw strandvakantie brengt u het beste door in Tisvildeleje, Liseleje of Gilleleje. Noord- en West-Seeland worden door het Roskilde fjord en het Isefjord gekenmerkt. Historisch gezien is dit mooie fjordlandschap doordrenkt van vondsten uit het Viking- en het Stenentijdperk. Noordwest-Seeland is bekend vanwege het unieke landschap vol contrasten; vruchtbare velden, duinen, steile kusten en mooie wouden. Omdat het noordelijke deel Odsherred aan 3 kanten omgeven is door water schijnt hier een bijzonder licht, welke kunstenaars trekt. In de vele galerieën en tentoonstellingen in de omgeving ziet u hoe de kunstenaars het bijzondere licht hebben verwerkt in hun kunstwerk. De stranden behoren tot de beste van Denemarken.

Noord-Seeland, Hornbæk en Gilleleje

Op steenworp afstand van Kopenhagen vindt u de parel van Denemarken: de kuststreek. Hier liggen vakantiedorpen als Gilleleje, Hornbæk of Dronningmølle- Noord-Seeland is een perfecte mix tussen ontspanning en activiteit.Geniet u van het strandleven, van uw vakantiehuis en van het leven in Kopenhagen met haar vele bezienswaardigheden zoals Tivoli en de opera. Noord-Seeland zelf biedt ook een lange rij aan attracties zoals Slot Kronborg in Helsingør en slot Frederiksborg in Hillerød. Maakt u met het veer van Helsingør naar Helsingborg een uitstapje naar Zweden of ontdekt u de kleine gemoedelijke stadjes zoals bijvoorbeeld Gilleleje met de leuke vissershaven.

Activiteiten

Noord-Seeland staat bol van de activiteiten. Van hieruit is het slechts een uurtje rijden naar Kopenhagen. Hier vindt u Tivoli, het Nationaal museum, de opera en de winkelstraat Strøget zijn er slechts enkele. De attracties en bezienswaardigheden in Kopenhagen zijn bijna ontelbaar. In de directe omgeving vindt u o.a. Noord-Seelands Sommerpark in Græsted, Kronborg slot in Helsingør en Fredensborg Slot in Hillerød.

Noord-Seelands Sommerpark

Hier kunnen groot en klein zich de hele dag vermaken! Neemt u een verfrissende duik in het zwembad, wandelt u in het park, onderneem enkele van de vele attracties of gaat u de dieren bekijken.

Winkelmogelijkheden

In de meeste vakantiehuisgebieden zijn lokale levensmiddelenzaakjes en kleinere supermarkten. In Gilleleje en Hornbæk vindt u grotere supermarkten en winkelstraten met vele speciaalzaken. Het allerbeste kunt u natuurlijk winkelen in Kopenhagen!