search

Vakantiehuis in Møn

Het eiland Møn in Denemarken is vooral uniek door haar ongerepte natuur. Verken hier de  adembenemende bossen of wandel langs de lange kustlijnen. De belangrijkste bezienswaardigheid  zijn witte krijtrotsen, die vanuit de Oostzee opstijgen. Voor avonturiers betekend dit een stoere klim- en klautertocht tijdens je wandelvakantie.  Of trek erop uit in de graslanden en de heidegebieden. Het mag duidelijk zijn: boek je vakantiehuis in Møn en ervaar een onvergetelijke vakantie!

 

Waarom een vakantiehuis boeken in Møn?

Møn heeft een rijke historie met veel culturele bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden bestaan voornamelijk uit prachtige kerken en oude gebouwen.  Daarnaast zijn er over het gehele eiland prehistorische grafheuvels te vinden die je meenemen naar oudere tijden.Dit is één van de best bewaarde schatten uit de geschiedenis van Scandinavië.

Vakantiehuizen in Møn zijn zeer geschikt voor een actieve vakantie, ga bijvoorbeeld fietsen, paardrijden of mountainbiken. Voor een golfvakantie leent deze regio zich ook uitstekend, vanwege de prachtige golfbanen. Voor een vakantie temidden van de natuur bezoek je in Møn de vele cliffs, lange zandstranden, natuurlijke bossen en beschermde vogelreservaten.

Kustlandschap van Møn

 

Verken de omgeving van Møn

De imposante krijtrotsen van Mon zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Voor de avonturiers is een steile klif- en klautertocht naar beneden ook zeker een aanrader, om daarna een wandeltocht over het smalle strand langs de zee te maken. Hier worden vaak eeuwenoude fossielen gevonden. Soms zitten hier bijzondere vondsten tussen, dus wie weet wat je gaat vinden tijdens je vakantie in Møn. Vanuit je vakantiehuis kun je ook een boottocht langs de kust maken, of een kanotocht te maken om zo zelf langs de krijtrotsen te kanoën. Tijdens een zomervakantie is er genoeg te beleven voor de actieve vakantieganger.

 

Deze activiteiten in Møn moet je zeker gedaan hebben!

  • 1. Zomerverblijf Liselund: dit slot is gebouwd in de 17e eeuw door Antoine de Bose de la Clamette en heeft het verblijf vernoemd naar zijn vrouw Lise. Het is een romantisch lustslot omgeven door prachtige tuinen met in de verte de krijtrotsen wat het erg bijzonder maakt.   
  • 2.Krijtrotsen: dit unieke natuurverschijnsel is echt de moeite waard en zal je niet snel vergeten. Aanschouw of beklim de rotsen en zie de klotsende golven onder je.  
  • 3. Bijzondere kerken:  op het eiland en omliggende eilanden Nyord en Bogø, liggen 8 kerken, vier hiervan hebben de typische Deense kenmerken, witte muren en rode dakpannen.
  • Kortom: genoeg te doen voor een veelzijdige vakantie in Møn, dus ga nu op zoek naar je favoriete vakantiehuis in Denemarken.
Kust van Møn

 

Ga op zoek naar de prachtige natuurgebieden van Møn

Laat je kinderen kennis maken met de prachtige natuur van Denemarken. Er is zoveel te ontdekken en te zien dat ze versteld zullen staan. Het strand van Ulvshale is één van de mooiste stranden van het eiland. Hier kun je ontspannen een dag aan het water vertoeven. Heb je even genoeg van activiteiten in de natuur?  Bezoek dan de plaats Stege, de grootste en belangrijkste stad van Møn. Je vind hier naast winkels, enkele restaurantjes en gezellige cafeetjes.

Vanuit je vakantiehuis in Møn kan je allerlei dagtochten plannen en ondernemen. De meeste vakantiehuizen zijn omringd door prachtige natuur waardoor je verblijf erg aangenaam wordt.

 

Ontdek Møn vanuit je favoriete vakantiehuis

Vakantie in Denemarken wordt steeds populairder. De prachtige natuur en bijzondere landschappen dragen hier zeker een steentje aan bij. Een vakantiehuis met zwembad draagt in de zomer natuurlijk bij aan een ontspannende vakantie.  Voor een vakantie met kinderen is een zwembad bij het vakantiehuis geen onnodige luxe. In de wintervakantie is een vakantiehuis met sauna of spa natuurlijk ook erg fijn. Van vissershuizen tot luxe vakantievilla´s, kortom in Denemarken vind je voor ieder wat wils!

 

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Møn!

Zoals je leest beschikt Møn over prachtige natuurgebieden en dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Møn beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Møn? Bekijk dan eens onze pagina’s over Limfjord of Noord-Jutland.

Vakantiehuis in Møn