search

Vakantiehuizen op Bornholm

Bornholm is het eiland der contrasten. Ondanks de grootte vindt u hier een afwisselende natuur, zoals u dat slechts zelden zult ervaren. De steile, gespleten rotsen aan de noordkust gaan over in een licht glooiend landschap en eindigen in witte duinen en kilometerslange zandstranden, die tot de beste in Europa behoren.

Voor velen is Bornholm het mooiste vakantie-eiland van Denemarken. Dat komt door de natuur, bezienswaardigheden, korte afstanden en idyllische kleisteden met de typische haringrokerijen. Bornholm onderscheidt zich vooral door de rotskusten. Die bevinden zich hoofdzakelijk aan de noordzijde van het eiland. Bornholm biedt avontuur voor groot en klein. Op het eiland lokken onder meer de ruïne Hammershus, de ronde kerk in Christiansø en het pretpark Brændesgårdshaven. Tevens vindt u er fraaie zandstranden met veel ruimte voor zwemmen, vliegeren, etc.

Met vier volkomen van elkaar verschillende 18 holes golfbanen binnen een straal van ca. 20 km is Bornholm tevens een paradijs voor de golfliefhebbers.

Of u nu een beginner bent of golft op professioneel niveau – het genoegen is immer groot, want de vier banen zijn gelegen in prachtige natuur.

De zee, de rotsen, de rust en bovenal het licht op dit eiland zijn belangrijke inspiratiebronnen voor kunstenaars. Bornholm is dan ook zeer bekend vanwege de vele glasblazers, kunstschilders, sieradenontwerpers en pottenbakkers die op het eiland wonen en werken.

Het vakantiehuis biedt hierbij een ideaal uitgangspunt voor uw vakantie.