search

Vakantiehuizen in de regio Larnaca

Aangezien Larnaca vaker wordt aangevlogen dan de stad Paphos, krijgen de meeste bezoekers hier de eerste indruk van het eiland. Deze havenstad is een beroemde bedevaartsplaats voor zowel Christenen als Moslims. Nadat hij uit de dood is verrezen door Jezus Christus, leefde de heilige Lazarus hier en werd de eerste bisschop. De indrukwekkende Sint Lazarus kerk is gebouwd in de 10de eeuw en is een uniek voorbeeld van de Byzantijnse architectuur op Cyprus. Een ander hoogtepunt is de elegante boulevard omgeven door palmbomen. De jachthaven is een ontmoetingsplaats voor zeilers van over de hele wereld. Ongeveer 5 km vanaf Larnaca, richting de luchhaven, vindt u de Hala Sultan Tekke, ook wel bekend als de moskee van Umm Haram genaamd naar de tante van de profeet Mohammed waarvan wordt gezegd dat zij hier gestorven en begraven is.

De moskee, gebouwd in 1816, is nu omringd door cypressen en palmbomen vlakbij de oevers van het zoutmeer, een populaire overwinteringplaats voor flamingo´s en andere trekvogels.

In het heuvellandschap rond Larnaca treft u charmante plaatsjes aan en zijn vele traditionele huizen te huur. De bekende plaats Lefkara met haar smalle straatjes en stenen huizen met rode daken is waarschijnlijk het meest pittoresk van allemaal. Lefkara is wereldberoemd om de productie van het Lefkara-kant en zilverwerk.

Volgens de legende heeft Leonardo da Vinci ooit de plaats bezocht om een kanten altaarkleed te kopen voor de Dom van Milaan.

Onder de archeologische opgravingen in het oostelijke deel van de Middelandse Zee bevindt zich Choirokoitia, één van de best bewaarde prehistorische nederzettingen in het middelandse zeegebied welke ook is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.