search

Vakantiehuizen in Varna

In deze regio liggen talloze vakantieplaatsen, waar zich ook vakantiehuizen van NOVASOL bevinden. Naast Varna, dat een internationale vlieghaven heeft, noemen we onder meer Chaika, St. Konstantin en de bekende Goudkust.

Varna ligt in het noordoosten van Bulgarije aan de Zwarte Zee. De regio rond Varna is altijd een belangrijk wetenschappelijk en cultureel centrum van het land geweest. Van groot belang voor de landbouwontwikkeling in dit deel van Bulgarije is de wijnteelt geweest. Hier vindt u enkele van de oudste wijnkelders van het land. Landbouw speelt in deze regio de hoofdrol. Geniet u van het betoverende landschap bij een glas wijn van een lokale wijnboer.

In de zomer kan Varna zich meten met de hoofdstad van Bulgarije Sofia: het culturele en vrijetijdsprogramma is enorm. De straten, parken en voorgevels van de havenstad zijn grotendeels gemoderniseerd, net als de vele restaurants, winkels en hotels in het centrum.

Toeristen uit heel Europa brengen de nieuwste trends en een internationale atmosfeer naar Varna – of het nu om mode, muziek of vrije tijd gaat.

De in de 6e eeuw voor Christus door Grieken gestichte vesting Odessos (“stad aan het water”) groeide onder de Romeinen en Byzantijnen uit tot handelsstad. Tegenwoordig is Varna, door haar gunstige ligging aan de kust, een belangrijk economisch en industrieel centrum. Het is niet alleen de wereldwijd bekende badplaats, maar ook een cultuurcentrum van Bulgarije. Jaarlijks vindt hier in juni-juli een internationale muziekfestival plaats. Aan de rand van de historische stad van Varna staat de monumentale Dormition of the Theotokos kathedraal.

Met de talloze soorten bomen, sierstruiken en bloembedden vormt het meer dan 80 hectare grote en 8 km. lange zeepark heerlijke verblijfsmogelijkheden voor inwoners en toeristen. Aan het zandstrand, langs het park tot aan de haven, vindt u alles wat u hoort bij een strandvakantie.

 

Het nachtleven

Als het nacht wordt in Varna, begint het eindeloze feest: licht, muziek en entertainment zo ver het oog reikt. Variété in een exotische sfeer, aangevuld met een uitstekende keuken en voortreffelijke drankjes – en tenslotte kunt u dansen onder de sterren.

Als u van dansen houdt, zijn de nachtclubs aan het strand de juiste plaats voor u. Beëindig u nacht met een cocktail in een van de vele strandbars!