search

Vakantiehuis in Stara Zagora

Treed buiten de gebaande paden van Europa en ontdek Stara Zagora, een oblast (vergelijkbaar met een provincie) in het centrale zuiden van Bulgarije. Deze interessante regio heeft vakantiegangers heel wat te bieden, waaronder een fascinerende hoofdstad, indrukwekkende natuur, ontspannende kuuroorden, uitstekende wijnen en nog een hele resem andere hoogtepunten die je niet mag overslaan vanuit je vakantiehuis in Stara Zagora. NOVASOL neemt je mee naar Bulgarije en vertelt je alles over deze prachtige streek!

 

Hoofdstad Stara Zagora: een lange geschiedenis

Een verplichte halte wanneer je in een vakantiehuis in Stara Zagora verblijft, is de gelijknamige hoofdstad met een geschiedenis die teruggaat tot meer dan 8000 jaar geleden. Dit maakt het een van de oudste Europese nederzettingen. In de verschillende musea nemen hoogtepunten als de Romeinse hoofdstraat Cardo Maximus, de overblijfselen van woningen uit het Neolithicum en het Romeinse forum van het toenmalige Romeinse Augusta Trayana je mee naar lang vervlogen tijden. Op een heuvel in het oosten van de stad staat het De Verdedigers van Stara Zagora-monument, gebouwd ter ere van zij die hun leven gegeven hebben tijdens de Russisch-Turkse bevrijdingsoorlog. Van hieruit geniet je van een mooi uitzicht op de stad. Snuif na al dat bezoeken de sfeer op in de Tsar Simeon Veliki-straat, proef de wijnen uit de streek of ontspan in een van de vele parken in deze groene stad. In het Ayazmoto-park vind je bovendien de zoo van Stara Zagora, een leuke uitstap voor de allerkleinsten.

 

Op ontdekking in de Bulgaarse natuur

Een vakantiehuis in Stara Zagora is het perfecte startpunt om de magische natuur van Bulgarije te leren kennen. Trek de veters van je wandelschoenen goed aan en ga met jong en oud wandelen door schilderachtige valleien, bossen en zonnebloem- of lavendelvelden. Verken het Sredna Gora-gebergte of bestijg de Botev, de hoogste piek van het Nationaal Park Centrale Balkan. Ook mountainbikers komen in de landschappen van Stara Zagora volop aan hun trekken. Zijn jullie met z'n tweetjes op een romantisch uitje? Bezoek dan de kleurrijke Rozenvallei en ervaar de rozenpluktraditie van de streek tijdens het jaarlijkse rozenfestival in juni. Als kers op de taart kan je een ontspannen einde breien aan je dag in de kuuroorden Yagoda of Starozagorski bani. Wat wil je nog meer?

 

Andere bezienswaardigheden

Heb je nog een gaatje in je vakantieplanning? Dat komt goed uit, want er zijn nog enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen vanuit je vakantiehuis in Bulgarije. Een van de bijzonderste trekpleisters is het Buzludzhamonument, gelegen in het Balkangebergte op een bergtop van 1441 meter hoog. Dit mysterieuze auditorium neemt je mee naar het vroegere communistische Bulgarije. Daarnaast trekt ook het Nationaal Park-Museum Shipka, met een monument dat verwijst naar de Russisch-Turkse bevrijdingsoorlog, steevast veel bezoekers. Andere plekken die we je aanraden zijn de bijzondere kloosters in de regio, de Orthodoxe Shipkakerk en het stadje Kazanlak.

Buzludzhamonument in Stara Zagora

 

Huur een vakantiehuis in Stara Zagora

Reis met NOVASOL naar Stara Zagora en ga een geslaagde vakantie tegemoet. Als je in een van onze vakantiehuizen in Stara Zagora verblijft, beleef je een gevarieerde vakantie vol cultuur, natuur en gastronomie. Je overnacht dicht bij de mooie hoofdstad waar de bezienswaardigheden uit een roemrijk verleden achter elke hoek schuilen. De omgeving rond je vakantiewoning vormt een oogverblindend decor voor romantische wandelingen met je partner. De lokale natuur is daarnaast de geschikte setting voor avontuurlijke dagtochten langs majestueuze bergtoppen of smakelijke picknicks met het hele gezin. Deel je verblijf in een vakantiehuis in Stara Zagora in zoals jij het wil en geniet van de flexibiliteit om te gaan en staan waar en wanneer je wil. Na een leuke uitstap kom je thuis in een knusse privé-vakantiewoning waar alle voorzieningen aanwezig zijn om je vakantie zo comfortabel mogelijk te maken. Accommodatie boeken bij NOVASOL is eenvoudig, voordelig en veilig, zodat jij je maar op één ding hoeft te focussen: volop genieten. Bekijk ons aanbod aan vakantiehuizen in Stara Zagora en maak je keuze!