search

Vakantiehuizen op Sunny Beach

De 2 eeuwen voor Christus gestichte Thracische nederzetting Larissa kreeg in de 14e eeuw de naam Vlas, naar Sveti Vlas, de beschermheilige van de veehandelaren. In de omgeving van het dorp bevonden zich 5 kloosters, onder meer het klooster van Sint Vlas.

In de loop der jaren heeft het 3000 inwoners tellende dorp zich ontwikkeld tot een bekend toeristenoord. Ondanks deze ontwikkeling heeft het Bulgaarse dorp aan de Zwarte Zee de oorspronkelijkheid behouden.

In Vlas vindt u veel kleine, gezellige restaurants en winkels. De badplaats heeft een prachtig zandstrand. Er bestaan mogelijkheden ligstoelen en zonneschermen te huren.

Hier kost een glas bier in een restaurant slechts € 0,60 en een glas wijn niet meer dan € 1,25.

Tip: vanuit Vlas heeft u een schitterend uitzicht op de historische stad Nessebar en de zee.

 

Zonnestrand

Voor de eerste hotels aan het ´Zonnestrand´ openden, werden enkele vrachtwagens met egels besteld. De egels moesten de slangen, die zich daar vanwege de vele zonnedagen gevestigd hadden, bestrijden. Vandaag de dag kan men niet meer vermoeden dat hier ooit een zandwoestijn was. De zandwoestijn en slangen hebben plaats gemaakt voor de zonzoekende vakantiegangers.

Door de gunstige geografische ligging is het hier 2-3 graden warmer dan in het noorden van het land. Het bijna 8 km. lange fijnezandstrand, licht aflopende strand is een paradijs en garandeert een ontspannen vakantie voor de hele familie. Er zijn mogelijkheden om ligstoelen en zonneschermen te huren en strand- en reddingsteam zijn zo nodig snel ter plaatse. Een autovrije strandpromenade strekt zich 2 km. richting Vlas uit.

In de badplaatsen aan het ´Zonnestrand´ vindt u talrijke bars, cafés, taveernen, discotheken, restaurants met Bulgaarse en internationale keuken en winkels. Tot de populairste danstempels behoren Lazur, Iceberg en Golden Apple. Het Party- en Nachtleven worden hier met een hoofdletter geschreven. Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen kiezen uit diverse sportmogelijkheden.

De historische stad Nessebar nodigt uit tot wandelen en bezichtigen. Vanuit de badplaats worden vele dagtrips, rondreizen, excursies etc. naar het binnenland georganiseerd. Het ´Zonnestrand´ is de meest bezochte “plaats in de zon” van Bulgarije.