search

Vakantiehuizen in Bourgas

Bourgas is de op een na grootste stad aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust. Het gebied werd in het verleden bevolkt door Thracische stammen. In de middeleeuwen werd een kleine vesting gebouwd, Pirgos. In de 17e eeuw nam de stad zijn huidige positie in en werd Achelo-Bourgas genoemd. Het fundament voor de huidige haven werd gelegd in 1903. Bourgas is een belangrijk handels-, industrieel en cultureel centrum. Net als in Varna heeft Bourgas een breed aanbod van musea en kerken, een groen zeepark en een grote haven.

Het prachtige, kleine station ligt direct naast de haven, net als het bus- en taxistation. Van daar voert de grote Aleksandrovska straat u het centrum in. Alle bezienswaardigheden en culturele instellingen zijn in het centrum geconcentreerd.

Het strand bestaat uit zwart, magnetisch zand. Vanwege de lage kust zijn rond Bourgas drie meren ontstaan: Atanasovsko, Burgasko en Mandrensko.

Uitgaansleven

Het aanbod is enorm: shows, cabaret, variété, authentieke cafés, vooral de nieuwe openlucht discotheken zijn een succes. Nachtbrakers kunnen tot de ochtend feesten.