search

Vakantiehuis in Tielt

Voor een heerlijke vakantie dicht bij huis ben je in Tielt aan het juiste adres! Deze West-Vlaamse stad in het fraaie Brugse Ommeland verrast je met een veelzijdig vakantieaanbod waar je als toerist gelukkig van wordt. Een vakantiehuis in Tielt is jouw springplank naar het boeiende lokale erfgoed, de vele fantastische fiets- en wandelroutes in de groene omgeving en de gezellige dorpen in het Tieltse. Ga samen op verkenning en ontdek de troeven van Tielt!


Niet te missen bezienswaardigheden

Het rijke verleden van Tielt sijpelt nog duidelijk door in het oude centrum. Een ontdekkingstocht door de stad begint met de erfgoedwandelroute, die je langs historische panden en eeuwenoude monumenten stuurt. Hét uithangbord van Tielt is al eeuwenlang de Hallentoren. Deze belforttoren gaat terug tot 1275, maar werd nadien verschillende keren aangepast. Sinds 1991 prijkt hij op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de buurt van je vakantiehuis in Tielt heeft ook de oorlog zijn sporen nagelaten. Tielt werd op het einde van WO II bevrijd door Poolse troepen, een gebeurtenis die herdacht wordt met een Shermantank op het Generaal Maczekplein. Of wat vind je van Mulle de Terschueren? Dit elegante rode herenhuis is genoemd naar de vroegere eigenaars. De tuin erachter werd omgetoverd tot een aantrekkelijk stadspark, terwijl in het bijbehorende koetshuis de belevingsruimte "Tielt in WO I" een onderkomen vindt.


Fietsen en wandelen in en rond mooi Tielt

Als je een vakantiehuis in Vlaanderen huurt, heb je de zalige fiets- en wandelroutes vaak gewoon voor het uitkiezen. En dat is ook het geval in Tielt en omstreken. Een aanrader tijdens je vakantie in het Tieltse is het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen, goed voor 15,2 glooiende kilometers aan wandelpaden op de grens met buurgemeente Dentergem. Wandelend kom je langs de 45-meter hoge Poelberg met de Poelbergmolen en de Poelbergsite. Je kan er even halt houden en iets drinken met zicht op het weidse landschap rond je vakantiehuis in Tielt. Verder komen in dit wandelnetwerk ook de weelderige Meikensbossen aan bod.

Met de fiets ontdek je gemakkelijk nog veel moois van niet alleen het Brugse Ommeland - een fascinerende regio vol lieflijke dorpen, heerlijke restaurants en historische parels - maar ook van de schilderachtige Leiestreek. Deze toeristische regio in Oost- en West-Vlaanderen loert maar net om de hoek van je vakantiehuis in Tielt met een idyllisch rivierlandschap vol hoogtepunten en onvergetelijke uitstapjes. Aan het schitterende kasteel van Poeke vertrek je voor een tocht op de Poekebeekroute, die je laat je kennismaken met de pure charme van landelijk Vlaanderen. Of bezoek het kasteel van Ooidonk, vaak bestempeld als een van de fraaiste kastelen van ons land. Fietsliefhebbers, waar wachten jullie op om een vakantiehuis in Tielt te huren?


Uitstappen vanuit je vakantiewoning in Tielt

Een van de grootste voordelen van onze vakantiehuizen in Tielt is ongetwijfeld de uitstekende ligging. Tielt ligt immers midden in de driehoek Gent-Brugge-Kortrijk, wat betekent dat je zowat alle kanten uit kan vanuit je vakantiewoning. Brugge is voor velen de mooiste stad van ons land en wordt niet zomaar het "Venetië van het Noorden" genoemd. Ook Gent slaat je met verstomming met een historisch erfgoed om u tegen te zeggen, en een cultureel en gastronomisch aanbod om van te watertanden.

Maar zoek het soms niet te ver wanneer je een vakantiehuis in België huurt! Af en toe liggen er ook op een steenworp afstand verborgen pareltjes op je te wachten. De Tieltse deelgemeente Kanegem bijvoorbeeld heeft al heel wat harten veroverd. De charme van het Bloemendorp, zoals Kanegem ook wel genoemd wordt, zit hem in de vele bloemen die het stille dorpsbeeld opfleuren. Bovendien is dit de geboorteplaats van Flandrien Briek Schotte, een legende uit de Belgische wielersport. In Het Flandrienhuis maak je kennis met IJzeren Briek en zijn bijzondere leven.


Waarom een vakantiehuis in Tielt huren?

Met een vakantiehuis in Tielt staat je een memorabele vakantie in eigen land te wachten! Deze stad heeft veel te bieden en is het perfecte startpunt om op ontdekking te gaan in het Brugse Ommeland. En ook de Leiestreek ligt binnen handbereik. In de omgeving is het geweldig wandelen en fietsen door landelijke landschappen bezaaid met rustige dorpskernen en gezellige cafés. Onze vakantiehuizen in Tielt zijn bovendien uitstekend gelegen om de oogverblindende steden Brugge en Gent te bezoeken, of zelfs een uitstap te maken naar de Belgische kust. Om een voortreffelijke vakantie te beleven, hoef je echter helemaal nergens heen te gaan. Je kan ook gewoon heerlijk ontspannen in de tuin van je vakantiewoning, genieten van de zon op het terras of met z'n allen kokkerellen in jouw uitnodigende keuken. Laat onze selectie vakantiehuizen in Tielt je verrassen en boek je favoriete uitvalsbasis voor een vakantie in België!