search

Vakantiehuis in Nieuwpoort

Nieuwpoort is zonder twijfel een van de populairste bestemmingen aan de Belgische kust! Je vindt er niet alleen mooie zandstranden, maar ook heel wat interessante bezienswaardigheden, leuke activiteiten voor jong en oud, een ruim aanbod aan gevarieerde winkels en een van de grootste jachthavens van Europa. Een lange wandeling langs de zee of een ijsje op het strand tijdens de lange zomerdagen? Met een vakantiehuis in Nieuwpoort ervaar je de kust op haar best!

 

Wat te doen tijdens je vakantie?

 

Een verblijf in een vakantiehuis in Nieuwpoort is synoniem met ontspannen aan zee! Langs de havengeul van Nieuwpoort ligt een aangename wandel- en fietspromenade. Vanaf een uitkijkpost halfweg dit pad geniet je van een magnifiek uitzicht op de IJzer, de jachthaven en het natuurreservaat “De IJzermonding”. Dit natuurgebied is een stukje ongerept kustparadijs met duinen, slikken, strand, schorren, polders, talloze dieren en bijzondere plantensoorten.

In de zomer zal je samen met je kinderen niet weg te slaan zijn van de aantrekkelijke stranden vlak bij je vakantiehuis in Nieuwpoort. Koel op het warmste moment van de dag af in de Noordzee en bewonder 's avonds de roze tinten van de zonsondergang. Mag het wat actiever? Verken dan het uitgebreide aanbod aan watersporten, zoals windsurfen, kajakken, peddelsurfen of zeilen.

Ook wie graag shopt, komt in Nieuwpoort uitstekend aan zijn trekken! Het aanbod aan winkels is heel uitgebreid en varieert van luxueuze designermerken tot meer betaalbare kledij. Op vakantie met je kinderen? Bezoek dan de kinderboerderij de Lenspolder. Hier maken de allerkleinsten kennis met geiten, varkens, schapen … en ervaren ze hoe het leven op een boerderij eraan toe gaat! En ook Plopsaland de Panne ligt binnen handbereik vanuit je vakantiehuis in België aan de kust!

 

Bezienswaardigheden rond je vakantiewoning in Nieuwpoort

 

Nieuwpoort heeft enkele interessante bezienswaardigheden in petto voor bezoekers. In het bezoekerscentrum Westfront - onder het Koning Albert I-monument - reis je terug naar WO I en leer je meer over de onderwaterzetting van de IJzervlakte. In de buurt van je vakantiehuis in Nieuwpoort tref je enkele bijzondere kunstwerken aan met elk hun eigen verhaal. Mooie voorbeelden zijn Men van Nina Beier en Le vent souffle où il veut van Daniel Buren. Ook het Belfort (UNESCO-werelderfgoed) moet je gezien hebben!

Van al dat ontdekken, krijg je natuurlijk honger. Een heerlijk stukje verse vis of liever de internationale keuken? De vele restaurants in Nieuwpoort bieden voor elk wat wils! Als je tot slot even andere lucht wil opsnuiven dan kan je ook een uitstap maken langs de kust. Na een rit met de kusttram sta je vanuit je aan de kust gelegen vakantiehuis in Vlaanderen zo in Oostende, de Koningin der Badsteden.

 

Een vakantiehuis in Nieuwpoort huren

 

Zin in een onvergetelijke vakantie aan de Belgische kust? Neem dan een kijkje naar onze vakantiehuizen in Nieuwpoort en boek je favoriete accommodatie! In ons aanbod vind je zowel huizen, woonboten als appartementen in Nieuwpoort. Onze eigenaren hebben gezorgd voor een gezellig interieur en voorzieningen van uitstekende kwaliteit. Zo beleef je een zorgeloze vakantie waarbij je maar aan één ding hoeft te denken: genieten! Dat doe je het hele jaar door op de zeedijk, de vlakbij gelegen stranden of in je vakantiehuis in Nieuwpoort zelf. Elke dag maak je een ontspannende ochtendwandeling op het strand met je hond, terwijl je kinderen glunderen tijdens een gezinsuitstap naar de kinderboerderij of Plopsaland. Wacht niet langer en beleef met z'n allen een onvergetelijk verblijf in een vakantiehuis in Nieuwpoort!