search

Vakantiehuis in Limburg

Belgisch Limburg staat bekend om de enorme gastvrijheid, lange fietsroutenetwerken, wandelgebieden en uiteraard Nationaal Park Hoge Kempen, het eerste Nationaal Park van Vlaanderen. In Belgisch Limburg kun je verschillende zeer gezellige en bourgondische steden bezoeken, zoals Tongeren, Sint-Truiden, Lommel en uiteraard Hasselt, de hoofdstad van Limburg.

 

Hasselt

Een bezoek aan de sfeervolle stad Hasselt is zeker de moeite waard en vanuit je vakantiehuis in België gemakkelijk bereikbaar. Je kunt een ochtend winkelen in het stadscentrum. Daarna kun je genieten van een Belgisch bier op de gezellige Grote Markt, met de Sint-Quintinuskathedraal op de achtergrond. In Hasselt kunt u uitstekend uitgaan. De stad wordt ook wel Hoofdstad van de Smaak genoemd, om de vele prachtige horecazaken te promoten.

 

Attractiepark

Vanuit je vakantiehuis in Limburg zijn leuke attracties voor alle leeftijden te vinden. Zo bevindt zich in Hasselt de bekende indoor speeltuin Plopsa Indoor. Iets verder naar het oosten is openluchtmuseum Bokrijk gelegen. Hier leert de hele familie op een bijzondere wijze hoe het leven in Belgisch Limburg er vroeger aan toe ging. Belgisch Limburg staat bekend om de vele steenkoolmijnen. Ontdek de mijnen zelf in de C-Mine Expeditie in Genk of in het Mijnmuseum in Beringen!

 

Regio

Vlakbij je vakantiehuis in Limburg zijn veel natuurparken te vinden. De Hoge Kempen is een Nationaal Park in het oosten van Limburg, met prachtige wandelroutes. In Lommel, een attractieve stad met een dorpse sfeer in het noorden, is de Sahara gelegen. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat dit ruige natuurgebied voornamelijk uit zand. In het natuurgebied bevindt zich een prachtig meer, dat als een oase in het landschap is gelegen. In de landstreek Haspengouw, in het zuiden, kun je fruitboomgaarden en vele mooie kastelen bewonderen.