search

Vakantiehuis in Ieper

Nood om er even tussenuit te knijpen in eigen land? Dan is een vakantiehuis in Ieper huren een uitstekend idee! Ieper is de grootste stad van de Westhoek en biedt bezoekers heel wat bezienswaardigheden, zoals historische gebouwen en oorlogsmonumenten. Ook natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen komen volop aan hun trekken in de buurt van onze vakantiehuizen in Ieper. Ga wandelen of fietsen in de magische groene natuur van het Heuvelland, maak een uitstap naar een pretpark of waai uit aan de Belgische kust.

 

Bezienswaardigheden in Ieper

 

Een dagje kuieren door het gezellige centrum van Ieper voert je door het rijke lokale verleden. In de middeleeuwen was Ieper een florerende handelsstad en - naast Brugge en Gent - een van de belangrijkste lakensteden van Vlaanderen. Historische schatten uit die bloeiperiode zijn de imposante Lakenhallen, de Sint-Maartenskathedraal en de vestingen. Tip: beklim de belforttoren van de Lakenhallen en bewonder het fabuleuze uitzicht op de Grote Markt en de historische binnenstad.

De omgeving van je vakantiehuis in Ieper is ook onlosmakelijk verbonden met het oorlogsverleden van België. Tal van begraafplaatsen, monumenten en sites houden de herinnering aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog levend. Tijdens een bezoek aan het In Flanders Fields Museum (in de Lakenhallen) kom je alles te weten over de Grote Oorlog. Een ander niet te missen monument is de Menenpoort, waarop je de namen aantreft van bijna 55.000 vermiste Commonwealth-soldaten uit WO I. Ga op ontdekking vanuit je vakantiehuis in België en krijg een unieke inkijk in de oorlogsgeschiedenis van ons land.

 

Wat te doen rond je vakantiewoning in Ieper?

 

Onze vakantiehuizen in Ieper zijn het perfecte vertrekpunt om het betoverende Heuvelland te verkennen! Door de groene heuvels en verschillende mooie natuurgebieden van deze streek loopt een uitgebreid wandelnetwerk. Verken het provinciedomein de Kemmelberg, wandel langs boom- en wijngaarden en geniet van schitterende uitzichten op Frans- en West-Vlaanderen.

Ben je een fanatieke fietser? Dan zal je een geweldig verblijf tegemoet gaan in een van onze vakantiehuizen in Vlaanderen! Start aan je vakantiewoning en beleef uren fietsplezier op de kuitenbijters van het Heuvelland. Op de meer vlakke stukken van de Westhoek leg je mooie tochten af met jong en oud, terwijl bierliefhebbers de bierfietsroute Poperinge-Vleteren-Ieper niet links mogen laten liggen. Tot slot kan je ook nog het pret- en dierenpark Bellewaerde of het nabijgelegen Plopsaland De Panne opnemen in je vakantieplannen!

 

Het perfecte vakantiehuis in Ieper huren

 

Even tot rust komen of een actieve wandel- of fietsvakantie beleven? Met een vakantiehuis in Ieper heb je opties bij de vleet! Breng vanuit je accommodatie een bezoek aan de stad zelf en neem een diepe duik in de plaatselijke geschiedenis. Een vakantiewoning in Ieper is het ideale startpunt om de Westhoek en het West-Vlaamse Heuvelland te leren kennen. Trek je wandelschoenen aan voor enkele fantastische wandeltochten of maak al fietsend kennis met deze magische uithoek van Vlaanderen. Lekker actief zijn wissel je af met zalig ontspannen in je vakantiehuis in Ieper. De vele voorzieningen, het gezellige interieur en de schilderachtige natuurlijke omgeving maken van je verblijf een zorgeloze en rustgevende ervaring die je niet snel zal vergeten. Bekijk ons aanbod aan vakantiehuizen in Ieper en boek je favoriete accommodatie!