search

Vakantiehuis in Heuvelland

Het West-Vlaamse Heuvelland is een van de mooiste streken voor een vakantie in eigen land! Het heuvellandschap met bossen en prachtige beschermde natuurgebieden zal jong en oud meteen betoveren. Maak enkele schitterende wandelingen of rijd je eigen wielerklassieker op de beruchte Kemmelberg. Verder vind je er onder meer oorlogsmonumenten en -begraafplaatsen, uitstekende eetadresjes en zelfs wijngaarden! Ontspan in een comfortabel vakantiehuis in Heuvelland en geniet van een welverdiende vakantie dicht bij huis.

 

Bezienswaardigheden rondom je vakantiewoning in Heuvelland

 

In de buurt van je vakantiehuis in Heuvelland valt heel wat te zien! Gezellig rondslenteren doe je in het charmante centrum van Ieper. Hier tref je tal van interessante bezienswaardigheden aan, waaronder de ontzagwekkende Lakenhallen, de Sint- Maartenskathedraal en de Ieperse vestingen. In het uiterste zuiden van de Westhoek - op de taalgrens - ligt Mesen, met zo'n duizend inwoners de kleinste stad van België. De lokale Sint-Niklaaskerk is er zeker het bezichtigen waard. Een vakantiehuis in Vlaanderen is ook een geschikt startpunt om de vele oorlogsmonumenten in het Heuvelland te bezoeken en de oorlogsgeschiedenis van België beter te leren kennen. Bezoek het In Flanders Fields-museum in Ieper of zet koers richting een van de vele muisstille oorlogsbegraafplaatsen.

 

Prachtige natuur en activiteiten

 

Het Heuvelland is een schitterende streek voor wie van de natuur houdt! Het glooiende landschap herbergt fraaie bossen en beschermde gebieden waar je je batterijen in alle rust even helemaal kan opladen. Verken het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk vanuit je vakantiehuis in Heuvelland en ontdek de mooiste plekjes. De Rodeberg biedt je een weids uitzicht op de kerktoren van Loker en bij helder weer zelfs Rijsel! Op de flanken van deze “berg” ligt het magische Hellegatbos, een oase van rust waar in het voorjaar kleurrijke bloemen als de bosanemoon en wilde hyacinten welig tieren. Of wat denk je van een ritje op de kabelbaan Cordoba, terwijl je het Heuvelland, de wijngaarden van Entre-Deux-Monts en - bij mooi weer - de kust en de IJzertoren in beeld krijgt?

Ook het provinciedomein de Kemmelberg is een aanrader tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Heuvelland! Volg de vele wandelpaden die zich doorheen het domein slingeren en bewonder de geweldige vergezichten op West- en zelfs Frans-Vlaanderen. De Kemmelberg, dat is natuurlijk ook een wielermonument. Maar het Heuvelland is meer dan de Kemmelberg alleen. Op twee wielen bedwing je tijdens de lange versie van de Hellingenroute (115 kilometer) meer dan 40 hellingen! Een goed glas bier of een heerlijke warme maaltijd zal er daarna des te beter ingaan in je vakantiehuis in België.

 

Het ideale vakantiehuis in Heuvelland huren

 

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Heuvelland is het volop genieten van mooie natuur en het uitstekende gezelschap van je gezin, partner of vrienden. Rondom je vakantiewoning liggen schitterende natuurgebieden, ongerepte bossen en talloze interessante bezienswaardigheden. Je steekt gemakkelijk de grens over richting Frankrijk en kan ook een dagje uitwaaien aan de kust. Leg onvergetelijke wandel- of fietstochten af en geniet 's avonds in je vakantiehuis in Heuvelland nog wat na met een heerlijke maaltijd. In alle privacy en rust ontspan je in je eigen tempo en laat je de dagelijkse sleur voor wat hij is. 's Zomers is het in je tuin zalig vertoeven met een goed boek, terwijl je je tijdens de koudere maanden met een gezelschapsspel terugtrekt in de gezellige woonkamer. Huur een vakantiehuis in Heuvelland en ervaar het vakantiegevoel dicht bij huis!