search

Vakantiehuis in Diksmuide

Met een vakantiehuis in Diksmuide heb je de ideale uitvalsbasis gevonden voor een vakantie in eigen land! De "Boterstad", gelegen aan de IJzer, straalt een gemoedelijke sfeer uit en charmeert met talloze innemende plekjes. Voeg daar enkele ijzersterke vakantie-ingrediënten, zoals het landelijke karakter van de Westhoek, pittoreske dorpen en appetijtelijke streekproducten, aan toe en je krijgt een aantrekkelijke Vlaamse vakantiebestemming! Neem je intrek in een van onze comfortabele vakantiehuizen in Diksmuide en geniet van een vakantie dicht bij huis.

 

Wat te doen rondom je vakantiewoning in Diksmuide?

 

De omgeving van je vakantiehuis in Diksmuide is een aaneenschakeling van groene landschappen, weidse uitzichten en charmante dorpskernen. Prachtige wandelingen loodsen je door ongerepte natuur en serveren je stap voor stap enkele interessante brokken lokale geschiedenis. Het waterrijke natuurreservaat De Blankaart is een van de groene parels in de IJzervallei en vormt een populair toevluchtsoord voor vogels. Het bezoekerscentrum, gevestigd in een kasteel, maakt je wegwijs in deze fascinerende natuurwereld.

In de vogelrijke IJzervallei valt ook op het water heel wat te beleven! Tijdens een boottocht krijg je een uniek perspectief op het natuurschoon rond je vakantiehuis in Vlaanderen. Fervente fietser? Dan ben je in de Westhoek aan het juiste adres! De Westhoek wordt doorkliefd door talloze, veilige fietswegen. Stippel zelf je route uit of volg een van de themaroutes, zoals de Michel Pollentier-route of een bierfietsroute.

Ook voor kinderen kan de pret niet op tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Diksmuide! Bezoek met je kleine spruiten een hoeve of boerderij of ontdek de natuurspeelzone van de IJzerboomgaard. En dan laten we een uitstap naar Plopsaland De Panne nog buiten beschouwing!

 

Bezienswaardigheden in Diksmuide

 

Diksmuide beschikt over een gezellige binnenstad met enkele interessante bezienswaardigheden, zoals het Begijnhof, de Sint-Niklaaskerk en het postgebouw. De Grote Markt - waar je het stadhuis aantreft - is het kloppende hart van Diksmuide en bruist van het leven tijdens de Boter- en Kaasfeesten. Dit is het geschikte moment om de smaken van de Boterstad te leren kennen en enkele streekproducten in te slaan voor in je vakantiehuis in Diksmuide.

In de Westhoek kan je vanuit onze vakantiehuizen in België een blik werpen op de oorlogsgeschiedenis van ons land. De vredessite "Aan de IJzer", in deelgemeente Kaaskerke, mag je gewoonweg niet overslaan. De beroemde IJzertoren houdt er, samen met de Paxpoort en de IJzercrypte, de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog levend. Het Museum aan de IJzer - in de toren - schetst het verhaal aan beide zijden van het Belgisch-Duitse oorlogsfront.

 

Waarom een vakantiehuis in Diksmuide huren?

 

Die welverdiende, ontspannende vakantie waar je al zo lang naar uitkijkt, begint in een comfortabel vakantiehuis in Diksmuide! Onze vakantiewoningen bieden je faciliteiten van de bovenste plank en zijn fantastisch gelegen om de fraaie natuur van Diksmuide en omstreken te ontdekken. Beleef een onvergetelijk romantisch vakantie-uitje met je partner of maak met het hele gezin enkele leuke excursies langs de IJzer. Ook aan bezienswaardigheden is er geen gebrek rondom onze vakantiehuizen in Diksmuide! Zo kan je je onderdompelen in de oorlogsgeschiedenis van de streek, het centrum van Diksmuide bezoeken of koers zetten naar kuststad Oostende of het immer magische Brugge. Aan het einde van de dag ervaar je in je vakantiehuis in Diksmuide privacy en rust, en smul je van een stukje Diksmuidse kaas en een lokaal gebrouwen biertje. Een vakantie in Diksmuide, wat denk je ervan?